Internetski šoping

Udar na šoping-centre: eBay postavlja blagdanske kioske

Foto: ebay
Udar na šoping-centre: eBay postavlja blagdanske kioske
23.11.2011.
u 08:58
eBay planira postaviti blagdanske kioske na frekventnim lokacijama u New Yorku, San Franciscu i Londonu
Pogledaj originalni članak

Velike internetske trgovine Amazon i eBay odlučile su se aktivnije uključiti u blagdansku šoping-groznicu i pokušati uzeti dio kolača blagdanske kupnje trgovačkim centrima, piše Bloomberg.

Posebne akcije pripremili su za takozvani Crni petak (Black friday), odnosno petak nakon Dana zahvalnosti (koji inače pada posljednjeg četvrtka u studenome). Taj je petak dan najveće kupnje u cijeloj godini.  

eBay tako planira postaviti blagdanske kioske na frekventnim lokacijama u New Yorku, San Franciscu i Londonu te omogućiti kupcima da skeniraju barcodove i kupe proizvod na licu mjesta preko mobitela. Amazon je s druge strane već 1. studenoga pokrenuo internetsku trgovinu pod nazivom Black friday na kojoj svakodnevno nudi nove ponude i popuste kojima pokušava kupce privući na web umjesto da odlaze u trgovačke centre.

U planu je i postavljanje velikih displeja s ponudama u kafiće i u blizini trgovačkih centara koji bi potencijalne kupce trebali odvući iz gužvi trgovina u mirnu kupnju putem interneta.

Internetska kupnja u stalnom je rastu diljem svijeta pa su tako dionice Amazona ove godine narasle 6,9 posto, a eBaya 4,3 posto.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

KR
kresimirn
10:24 23.11.2011.

tekst ste fulali za cca 30 dana....

ZE
zelenakrava
12:27 23.11.2011.

Ajme baš zgodno.Izgleda da izvan Amerike i Engleske za autora članka luca ništa drugo nije vrijedno pažnje. Francuska,Njemačka,rusija,Japan,argentina,Brazil itd a pogotovo Hrvatska nije vrijedno spomena. Kada sam pročitao naslov očekivao sam da su kompjuteri postavljeni pred King Crossom,arena centrom,Mercatoneom,Na Jelačić placu i tako.To me interesira a ne kako njujorčanin kupuje jeftinije. Članak bez veze.

OB
-obrisani-
15:19 23.11.2011.

kupuvanje prek \"kataloga\" je isto kaj i zenidba prek kataloga-otreznjenje dolazi onoig trenutka dok otpres \"paketa\" herhehehehehe