sufinanciranje za osnovnoškolce

U Zagrebu besplatne, a u Županiji za knjige daju Zaprešić i Ivanić

U Zagrebu besplatne, a u Županiji za knjige daju Zaprešić i Ivanić
28.07.2014.
u 12:30
Ministarstvo propisalo tko ima pravo na jeftinije udžbenike
Pogledaj originalni članak

Zagrebački će osnovnoškolci i ove jeseni moći odahnuti što se tiče nabave pribora za školu. Točnije, odahnut će moći napraviti njihovi roditelji, koji će morati kupiti bilježnice, torbe te pribor za pisanje. Knjige i radne bilježnice financirat će Grad.

Školarce s područja Zagrebačke županije, međutim, opet očekuju organizirane razmjene udžbenika.

Za gimnazije 1985 kuna

Doduše, onih koji će vrijediti, budući da su za škole od školske godine 2014./2015. propisane potpuno nove knjige. Najgore će biti srednjoškolcima jer za prvi razred gimnazije komplet udžbenika stoji 1985 kuna.

– Svi srednjoškolci koji su u obitelji s troje i više školaraca također će dobiti udžbenike od Grada – rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, dok pravo na besplatne udžbenike mogu ostvariti srednjoškolci i osnovnoškolci koji dolaze iz obitelji branitelja Domovinskog rata ili vojnih te civilnih invalida rata, objavilo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Udžbenike da, radne ne

Srednjoškolske udžbenike neće sufinancirati ni Zagrebačka županija, kao ni gradovi pojedinačno, dok će za osnovnoškolce knjige, ali ne i radne bilježnice, kupiti Ivanić Grad, a sa po tristo kuna udžbenike će za svoje najmlađe školarce sufinancirati i Zaprešić.

– Osigurat će se sredstva za nabavu školskih udžbenika i atlasa za iduće četverogodišnje obrazovno razdoblje – objašnjavaju u Ivanić Gradu, budući da će se novi udžbenici, kupljeni ove godine, moći koristiti u četiri iduće generacije.

U Zaprešiću kažu da će udžbenike sufinancirati obiteljima slabijeg imovinskog statusa, odnosno onima čiji prihod po članu ne prelazi 1100 kuna.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.