hrana i hladna klima

U ruskoj kuhinji često se kombiniraju tijesto i meso, a ako ne pijete votku, dobit ćete - ovo!

Foto: Marin Penavić
U ruskoj kuhinji često se kombiniraju tijesto i meso, a ako ne pijete votku, dobit ćete - ovo!
10.09.2018.
u 11:16
Uglavnom se sve što je jestivo može pronaći u ruskim šumama i morima, a to se nudi i na lokalnim jelovnicima: gljive, razni plodovi zemlje, divljač, rakovi, ribe, crvena i crna ikra te Oliverova salata, kod nas poznatija kao ruska salata.
Pogledaj originalni članak

Ruska kuhinja je, čini se, u potpunosti uvjetovana tamošnjom hladnom klimom. Rusi vole hranu koja nudi utjehu, toplinu i dugotrajan osjećaj sitosti. 

Uglavnom se sve što je jestivo može pronaći u ruskim šumama i morima, a to se nudi i na lokalnim jelovnicima: gljive, razni plodovi zemlje, divljač, rakovi, ribe, crvena i crna ikra te Oliverova salata, kod nas poznatija kao ruska salata. 

I nitko ne može previdjeti sveprisutnu ciklu, važan sastojak ruskoga nacionalnog jela - gustog i zasitnog boršča.

U ruskoj kuhinji često se kombiniraju tijesto i meso. Primjerice okruglice punjene mesom, vrlo su popularne. Kao i piroške različitog punjenja, a posebno su cijenjeni sibirski peljmeni, okruglice s krumpirom i gljivama. 

Ako ne pijete votku, osnovnu rusku metodu zagrijavanja iznutra, Rusi će vam čašu napuniti kompotom ili morsom, sokom od brusnica. 

Pogledajte i video Supernamirnice koje trebate imati u svom domu

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.