Traže dom

U mačjem carstvu Udruge Lunjo i Maza uživa i pas Bulli

Lunjo i Maza
Lunjo i Maza
Lunjo i Maza
Foto: Privatni album
Lunjo i Maza
Lunjo i Maza
Lunjo i Maza
Lunjo i Maza
Lunjo i Maza
Foto: Privatni album
Tomy
Foto: Privatni album
Ribica
24.01.2014.
u 18:55
Volonteri macama pružaju sve što im treba, a dok se one druže i igraju, traže im novi dom
Pogledaj originalni članak

Dok se volonteri brinu da im ništa ne nedostaje, macama iz Udruge Lunjo i Maza preostaje samo da se igraju, druže, vesele i maštaju o domu koji će biti samo njihov.

Među lovranskim ljepoticama svoje mjesto našla je i malena Jolie. Ima tek tri mjeseca i pravo je zaigrano mače. Voli se maziti, izležavati u prvom krilu koje pronađe, nositi u rukama, a slaže se i sa mačkama i sa psima. Bilbo je malo stariji od nje, ima sedam mjeseci, naučen je na sav kućni red i suživot s mačkama. Maca Marisol njegova je vršnjakinja, sterilizirana je i veoma druželjubiva i s ljudima i s mačkama. Marica ima pet mjeseci, zaigrana je i voli društvo ljudi i životinja.

U najboljim godinama

Među lovranskim macama svoj dom traži i dvogodišnja Merlina, a udomiteljima dolazi cijepljena i sterilizirana. U utočištu udruge nakon teškog života privremeni dom pronašle su i mace u najboljim godinama. Za njih volonteri traže udomitelje koji će imati strpljenja da im pomognu da se prilagode. Tommy ima šest godina i voli se maziti, a tu je i osmogodišnji Cipelica. Obojica su kastrirani. Svoj dom traži i 13-godišnja Ribica.


Petogodišnji Snoopy u Udruzi je, kako kažu volonteri, već cijelu vječnost. Pronašli su ga u Voloskom, a običan sivi tigrasti mačak teže se udomljava od narančastih, bijelih ili čupavih. I kad su mu pronašli dom u Rijeci, njegova vlasnica ostala je bez posla i Snoopyja je vratila. A on i dalje strpljivo čeka, zadnji u redu za hranu, u redu za maženje, nikada se ne svađa.

Vječna tuga

– Ima te oke koje te totalno slome. Imam osjećaj da je u tom mačku neka vječna tuga. I imam osjećaj da bi trebao biti moj mačak. I da vam pravo kažem, svi volonteri ga imamo, što je baš čudno. Nekako vas dirne, tih je, miran, samozatajan. On vam neće divljati po stanu, rušiti vaze i ukrase, penjati vam se po nogama, gristi vas i grebati. Bit će vam dobar, maziti se i presti vam na krilu - napisala je jedna od volonterki.
U veselom društvu lovranskih maca dobrodošao je i jedan pas. Sedmomjesečni Bulli cijepljen je i čipiran, a iako najviše uživa u maženju i češkanju rado se igra i s mačkama i sa psima. Dodatne informacije o životinjama o kojima se brinu u utočištu Udruge možete dobiti i na telefon 091/5911304 ili 091/1292008.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.