Gastro dvoboj
Foto: Promo Gastrodvoboj
Foto: Promo Gastrodvoboj
Foto: Promo Gastrodvoboj

Obožavaš kuhati? Sudjeluj u Gastrodvoboju i osvoji poklon iz Gorenja

14. 09. 2018. u 16:34 1
Ako je vaša glad za kuhinjom neutaživa, a kuhanje vam je poveznica sa zadovoljstvom, a ne sa stresom, onda ste baš vi pravi kandidat.

Da volite kuhati potvrdili ste nam još ovog ljeta kada smo održali prvi Gastrodvoboj, a ova kulinarska priča ide dalje. Volite kuhati i htjeli biste da netko stručan ocijeni vaše kulinarske sposobnosti? Tako je, počinjemo s istim pitanjem kao i prošli put, a odgovor ''da'' je onaj koji opet tražimo. Ako je vaša glad za kuhinjom neutaživa, a kuhanje vam je poveznica sa zadovoljstvom, a ne sa stresom, onda ste baš vi pravi kandidat.

Iako ljeto još nije odlučilo reći zbogom, kalendarski nam je jesen sve bliže i to znači da se približava i naš drugi Gastrodvoboj. Kulinarstvo je kao i moda, za svako godišnje doba i svaku sezonu ima ponešto, tako smo za rujan predodredili jesensku priču na tanjuru.

Foto: Promo Gastrodvoboj Prisjetimo se, u prvom Gastrodvoboju snage su odmjerili profesor Tomislav Galović i kuhar Ricardo Luque, a pripremali su ražnjiće od svinjskog lungića omotane slaninom s prilogom od povrća. Ovaj put očekuje nas jednako zanimljivo jelo, pečeni janjeći kotleti s aromatičnim krumpirom, ali i izazivač, točnije izazivačica Petra. Povjesničarka po struci koja o hrani razmišlja i kada spava. Još kao mala sanjala je da će biti mesar, a iako ju je profesionalno zvanje odvelo u drugom smjeru, ljubav prema hrani je ostala. Danas je ponosna autorica bloga Mali Chef, a glavna joj je ideja prikazivanje stvarnog stola i stvarnih ljudi, bez previše filozofije i namještanja.

Iza malog Chefa stoji jedna Petra. Zaljubljenica u povijest, kuhanje i sve one male stvari koje život znače. Hrana je oduvijek igrala glavnu ulogu u mojoj obitelji, stoga ne čudi da me život premda i preko hobija odveo u kulinarske vode.
U malo više od godine dana, koliko blog postoji, ostvarila sam zanimljive suradnje, pomaknula svoje granice i upoznale drage ljude od kojih su neki postali pravi prijatelji. Na Malom chefu nema strogih pravila pa na njemu možete pronaći recept za zdravu zobenu kašu, bakinu zagorsku zlevku ili francuske specijalitete. Najbitnije od svega je da je svaki recept isproban, a u svaku namirnicu i proizvod koji koristim istinski vjerujem, rekla nam je autorica bloga.

Čini vam se zanimljivo i želite upoznati Petru? Nema problema, da biste postali Petrin rival u ovom jesenskom Gastrodvoboju potrebno je odgovoriti na samo jedno pitanje: Koje je tvoje omiljeno jelo iz pećnice i zašto?

Znaš li odgovor? Čekamo te! Nagradni natječaj traje od 11. do 21. rujna, a onaj tko pošalje najkreativniji odgovor postat će dio ove kulinarske priče 25. rujna u studiju Gorenje.

Fill out my online form.
pogledajte na vecernji.hr
  • 20:46 14. rujna 2018.

    To slovo o podsjeća na nešto drugo.

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".