Vječna nedoumica

Tuširate se ujutro ili navečer? Saznajte što je ispravnije i bolje za vaše tijelo

Foto: Thinskstock
tuširanje
Foto: Thinkstock
tuširanje
Foto: Thinkstock
tuširanje
Foto: pixabay
Tuširanje i kupanje
Foto: Thinkstock
Tuširanje
Foto: Thinkstock
umivanje
Foto: Thinkstock
spavanje
Foto: Thinskstock
tuširanje
11.02.2018.
u 16:42
Pogledaj originalni članak

Mnogi se tuširaju ujutro čim se probude ili navečer prije spavanja, no jeste li se ikada zapitali što je ispravnije i bolje za vaše tijelo?

Iako je jutarnje tuširanje odličan način razbuđivanja, dermatolozi tvrde kako bi se tuširati ipak trebalo navečer prije spavanja.

Večernjim tuširanjem s kože ispirete znoj, masnoće i alergene koji se nakupljaju tijekom dana te koži dajete mogućnost da se regenerira tijekom noći, a vi ćete zbog čistoće imati bolji san.

Dermatolog dr. Samer Jaber tvrdi kako bi se zbog toga obavezno trebali tuširati navečer.

– Tijekom dana na koži se sakupljaju različiti alergeni i do večeri tijelo ih je prepuno pa vas to može iritirati tijekom spavanja – kaže dermatolog.

Najvažnije od svega je navečer dobro oprati lice prije nego što liježete na jastuk kako bi se riješili masnoća i spriječili stvaranje akni.

Istraživanja su pokazala i kako tuširanje oslobađa od stresa te opušta mišiće zbog čega ćete lakše utonuti u san.

Dermatolozi također savjetuju da se ne tuširate više od jednoga puta dnevno jer se prekomjernim tuširanjem koža oštećuje te da uvijek koristite toplu, a ne vruću vodu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

Avatar Jalnuški
Jalnuški
19:12 11.02.2018.

Kažu da je početkom 20. stoljeća 80% Hrvata bilo nepismeno, dok je u isto vrijeme u Češkoj nepismenih bilo 8%. Čitajući ova prva tri komentara, reklo bi se da ni danas nije bolje. Još je nama i dobro obzirom kakvi smo.

Avatar pittbull
pittbull
17:58 11.02.2018.

A sta oni koji se te kupaju? 😂

PR
prajdali100
21:43 11.02.2018.

Nikada nije bilo dileme ! Istuširam se navečer, na meni sve čisto i u krevet.