Podmornica

Turisti hrle na jedinstvenu vožnju na kojoj je jedan Rus zaprosio svoju dragu

Foto: Renata Rašović
podmornica
Foto: Renata Rašović
podmornica
Foto: Renata Rašović
podmornica
17.07.2014.
u 15:30
Podmornicu, inače hrvatski proizvod, prošle je godine naručio od poduzetnika iz Šibenika, skupo je platio, ali uloženo će se vratiti već krajem ovog ljeta
Pogledaj originalni članak

Zgoda datira od prošlog ljeta, kad je semi-submarine, simpatična crvena podmornica (zapravo, polupodmornica koja dopola plovi ispod mora, a otpola viri iznad) imala svoju premijeru u gradu Hvaru. Ruski putnik koji se među prvim turistima otputio na vožnju od hvarske rive do otočića Galešnika bio je toliko ushićen da je upravo u tom, ne tako običnom plovilu odlučio zaprositi svoju odabranicu. Cijela je tajna operacija izvedena u dosluhu s posadom.

– Na neki je transparent zakačio svoju fotografiju i ispod toga napisao: “Hoćeš li se udati za mene” pa ga “montirao” na obalu otočića. Nešto poslije, kad smo isplovili, podmornicu smo zaustavili na tom mjestu i tada ju je zaprosio. Naravno da je pristala, a mi smo otvorili šampanjac – prisjeća se vlasnik Ivan Gospodnetić. S obzirom na to da godinama vodi uspješan restoran “Gariful”, smješten na hvarskoj rivi, pitamo što ga je motiviralo da se upusti u ovaj poslovni potez?

– Takve ponude u Hvaru nije bilo. Ispostavilo se da tako razmišljaju i turisti pa nam stižu s cijelog otoka, i iz Jelse i Starigrada. Podmornica nije zanimljiva samo djeci, imamo goste svih dobnih skupina – tumači Ivan.

Foto: Renata Rašović

Podmornicu, inače hrvatski proizvod, prošle je godine naručio od poduzetnika iz Šibenika, skupo je platio, ali uloženo će se vratiti već krajem ovog ljeta. Jer, interes je golem: isplovljavaju svakoga dana, od deset ujutro do kasno u noć, svakih sat vremena. I puni su do posljednjeg mjesta, a podmornica može primiti 12 ljudi. Premda putnici polusatnu vožnju najčešće provode u utrobi podmornice, očiju prikovanih za prizore jadranskog podmorja, u svakom trenutku mogu izići na palubu i uživati u pogledu na pučinu.

Nešto poslije na rivi podmornica se pripremala na još jednu vožnju hvarskim akvatorijem. Za booking na rivi zadužena je Dorotea Dejanović, no ispostavlja se da turiste i ne treba posebno animirati.

Zahvaljujući usmenoj predaji, putnici dolaze sami. Kapetan Zdeslav Gabrić svoje putnike čeka spreman za kormilom, no nije mu teško svakom turistu pružiti ruku i pomoći da se ukrca. Petnaestak minuta poslije dvije djevojčice iz Mostara i drugi putnici široko raširenih očiju upijaju jata riba koje mirno prolaze, morske trave i grebene, razasute školjke. Oni sretniji, priča se, uspjeli su vidjeti i dupine.

>> Ovo je grad koji goste osvaja ljepotama, ali i zvukovima, mirisima...

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar morski covik 3
morski covik 3
06:27 19.07.2014.

Dupine!? Ajme koja laz....

DU
Deleted user
17:00 24.07.2014.

Potpuno isto plovilo postoji i u Porecu... Iako moram priznati da traze za 45 minuta 90 kuna sto je poprilicno puno!!! Pogotovo sto i nema bas bog zna sto za vidjeti...