korisno

Tri odlična razloga zašto biste trebali imati tenisku lopticu u ručnoj prtljazi

Foto: Thinkstock
Putovanje
Foto: Getty Images
Teniska loptica
Foto: Getty Images
Teniska loptica
Foto: Getty Images
Teniska loptica
06.05.2019.
u 07:00
Ako trebate dulje sjediti tijekom putovanja, teniska loptica može itekako biti od pomoći kada osjetite bolove u leđima, stopalima ili stražnjici.
Pogledaj originalni članak

Ako udete na dulji put, tesnika loptica sigurno nije na vašem popisu stvari koje bi trebale naći mjesto u vašoj prtljazi. No, trebala bi biti. Ako trebate dulje sjediti tijekom putovanja, teniska loptica može itekako biti od pomoći kada osjetite bolove u leđima, stopalima ili stražnjici. 

Kada dugo sjedite, možete početi osječati bolove u stražnjici. Ako imate tenisku lopticu pri ruci, sjednite na nju, a koljena savijte. Ruke stavite iza leđa za ravnotežu, a sjedeći na lopti, pokušajte masirati stražnjicu naizmjeničnim pokretima.

Bolna stopala postata će manje bolna ako skinete tenisicu i stanete stopalom na loptu. Rolajte loptu od pete prema prstima, potaknut ćete cirkulaciju i bolovi će polako nestajati. Ponovite postupak na oba stopala. 

Ako vas bole koljena, ostanite u sjedećem položaju i u stražnji dio, u "rupu" iza koljena, stavite tenisku loptu. Pokušajte je zgnječiti mišićima noge tijekom 10 sekundi. Nakon toga opustite mišiće 10 sekundi. Vježbu ponovite osam puta. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar andro_livi
andro_livi
09:55 06.05.2019.

Ovo ne vazi za ljepse polovine sa ljijepo oblikovanim pozadinama. Cura moja kod ovakvih problema samo mi kaze masiraj, ako neces ti hoce netko drugi. Eh kad ja to onda stisnem.

DU
Deleted user
08:32 06.05.2019.

Ja jednu imam cijelo vrijeme u džepu...sad znam i za što je mogu koristit 😁!