VESELI POKLONI

Tehno darovi za Božić - što izabrati?

Foto: Apple
iPhone 5C
Foto: Samsung
Samsung Galaxy Note 3
Foto: Don Tomo Vukšić
My Document
Foto: Panasonic
Panasonic
23.12.2013.
u 14:33
Donosimo vam nekoliko ideja za božićne darove koji bi vam mogli potaknuti maštu
Pogledaj originalni članak

Ne znate što pokloniti za Božić? Ne možete pogriješiti s tehno darovima. Osoba koju darivate ne mora biti veliki ljubitelj tehnologije da je razveseli tabletno računalo ili slušalice.

Ako vaši bližnji još nemaju smartphone, ovo je dobra prilika da to riješite. Izbor na tržištu prilično je velik. Ove godine Apple je prvi put istovremeno predstavio dva modela iPhonea - 5S, koji predstavlja vrh ponude, te povoljniji 5C, koji je cijenom bliži našim kupcima, no još uvijek skup u usporedbi s ostalim smartphoneima. Želite li proći jeftinije, na izboru imate velik broj smartphonea s Androidom ili nekim drugim operativnim sustavom koji nude slične performanse za nižu cijenu. Samsung Galaxy S4, na primjer, najbolje je prošao na Timeovom testu pametnih telefona koji se nude na tržištu.

Ako se ne možete odlučiti između smartphonea i tableta, možda je najbolji izbor phablet, poput Samsunga Galaxy Note 3, koji je predstavljen ovog rujna. Sve ove uređaje po raznim cijenama, ovisno o tarifama, možete naći kod naših teleoperatera.

Ako vam se pak smartphonei i tableti čine kao preskupe novotarije, laptop je siguran izbor, pogotovo ako u kući imate studenta. Dobro računalo nikoga neće razočarati i svakome može biti korisno.

Želite li obradovati ljubitelja video-igara, vjerojatno nećete pogriješiti s nedavno predstavljenom četvrtom generacijom PlayStationa. Konzola koja je već prodana u više milijuna primjeraka na naše tržište dolazi tek u siječnju (koštat će od 2999 kuna), tako da vam je jedina opcija kupnja u inozemstvu ili preko interneta.

Dobar tehno dar ne mora biti skup. Među opcijama su vam i zanimljivi i originalni dodaci, poput uvijek korisnih torbi za laptop, tablet ili smartphone. Jedna od takvih je popularna torba u obliku foldera s natpisom My Document koja dolazi u raznim dimenzijama i košta od 26 dolara. Želite li neko elegantnije rješenje, tu je kožna torbica Madison za iPad ili tablet slične veličine koja izgleda poput prave ženske torbice. Elegantan izgled ostavlja trag i na cijeni koja iznosi 248 dolara. Želite li proći jeftino i pokloniti zaista personaliziran dar, torbu možete i sami izraditi. Ovdje možete pronaći jedan zanimljiv i jednostavan primjer.

Još jedna korisna stvar - slušalice. U ovom slučaju često doslovno vrijedi izreka "Koliko para, toliko muzike" pa viša cijena obično znači da su slušalice kvalitetnije (što se odnosi i na izradu, ali i na zvuk). Međutim, i povoljnije slušalice mogu itekako poslužiti svrsi. Prema izboru stranice Tested, najbolje jeftine in-ear slušalice su Panasonic RP-TCM125 Ergo Fit, koje dolaze u različitim bojama i na Amazonu stoje oko 14 dolara.

A kad smo već kod glazbe, zašto ne pokloniti sintetizator? Microkorg XL, obnovljenu verziju omiljenog malog, ali potpuno programabilnog virtualno analognog syntha, uz popust možete naći i za manje od 3000 kuna. Ovakav instrument oduševit će ljubitelje electra, synthpopa i mnogih drugih glazbenih žanrova te sve one koji sami žele stvarati svoje zvukove.

>> Originalni darovi za sve generacije na božićnom sajmu

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
16:39 23.12.2013.

Kakve ovo sve skupa ima veze s Božićem ?