Svjetski kulinarski kup

Svjetsko zlato, srebra i bronce za hrvatske kuhare

Foto
Svjetski kulinarski kup
Foto
Svjetski kulinarski kup
Foto
Svjetski kulinarski kup
Foto
Svjetski kulinarski kup
Foto
Svjetski kulinarski kup
Foto
Svjetski kulinarski kup
Foto
Svjetski kulinarski kup
Foto
Svjetski kulinarski kup
26.11.2014.
u 13:04
Na natjecanje je otputovala Nacionalna seniorska kulinarska reprezentacija, nacionalna juniorska kulinarska reprezentacija, Regionalni tim Varaždinske županije te četiri kuhara i slastičara koji su nastupili u individualnim kategorijama.
Pogledaj originalni članak

Od 22. do 27. studenog hrvatski kuhari i slastičari predstavljaju se na jednoj od najvećih kulinarskoj smotri na svijetu – Svjetskom kulinarskom kupu u Luksemburgu.

Na natjecanje je otputovala Nacionalna seniorska kulinarska reprezentacija, nacionalna juniorska kulinarska reprezentacija, Regionalni tim Varaždinske županije te četiri kuhara i slastičara koji su nastupili u individualnim kategorijama.

Izbornik hrvatske kulinarske reprezentacije, Marinko Jurešić, i predsjednik Saveza Damir Crleni odabrali su članove reprezentacije na temelju njihovih ostvarenih rezultata na domaćim natjecanjima HKS-a te međunarodnim natjecanjima pod kapom WACS-a (Svjetskog udruženja kuharskih saveza ).

Naši kuhari u ponedjeljak su se predstavili "haldnim jelima" i osvojili bronačne medalje, a u individualnim kategorijama Zoran Herman osvojio je zlatnu medalju u kategoriji Kulinarska umjetnost koja se sastojala od svečanog menija od 4 slijeda za jednu osobu te 4 različita finger fooda za šest osoba.

Rozaliji Neralić je u istoj kategoriji pripalo srebro, a istu je medalju osvojio i Ivan Đukić u kategoriji Kulinarska artistika u sklopu koje je predstavio izložak od voća i povrća.

Foto

Uz Hrvatsku, na natjecanju je nastupilo još 55 drugih zemlja; 590 kuhara i slastičara u individualnim kategorijama, 30 seniorskih nacionalnih timova, 15 juniorskih, 6 regionalnih juniorskih timova i 48 regionalnih seniorskih ekipa, što sveukupno broji više od 1500 kulinarskih majstora.

Na sajmu Expogast, gdje se održava čitava manifestacija, uz natjecanja i kulinarske eksponate posjetitelji su još do sutra u mogućnosti vidjeti mnogobrojne inovacije iz gastronomskog svijeta i kušati brojne delicije koje su većinom nedostupne u svakodnevnom životu.

Hrvatski kuhari, seniorska reprezentacija, danas će pripremati jelovnik za 110 osoba pred publikom koja će se poslužiti posjetiteljima sajma Expogast u Restoranu nacija. Juniorski tim će pripremiti buffet za 12 osoba na zadanu temu. Njihovi rezultati biti će objavljeni sljedećeg dana na ceremoniji zatvaranja nakon kojeg hrvatska kulinarska ekspedicija putuje natrag u Hrvatsku.

>>Dvije tisuće navijača pet sati i 35 minuta bodri natjecateljske zvijezde s kuhačom

>>Pokucala na vrata, tražila priliku i sad vodi kuhinju – s tek 17 godina

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.