Svjetski kulinarski kup

Svjetsko zlato, srebra i bronce za hrvatske kuhare

Svjetski kulinarski kup
Svjetski kulinarski kup
Svjetski kulinarski kup
Svjetski kulinarski kup
Svjetski kulinarski kup
Svjetski kulinarski kup
Svjetski kulinarski kup
Svjetski kulinarski kup
26.11.2014.
u 13:04
Na natjecanje je otputovala Nacionalna seniorska kulinarska reprezentacija, nacionalna juniorska kulinarska reprezentacija, Regionalni tim Varaždinske županije te četiri kuhara i slastičara koji su nastupili u individualnim kategorijama.
Pogledaj originalni članak

Od 22. do 27. studenog hrvatski kuhari i slastičari predstavljaju se na jednoj od najvećih kulinarskoj smotri na svijetu – Svjetskom kulinarskom kupu u Luksemburgu.

Na natjecanje je otputovala Nacionalna seniorska kulinarska reprezentacija, nacionalna juniorska kulinarska reprezentacija, Regionalni tim Varaždinske županije te četiri kuhara i slastičara koji su nastupili u individualnim kategorijama.

Izbornik hrvatske kulinarske reprezentacije, Marinko Jurešić, i predsjednik Saveza Damir Crleni odabrali su članove reprezentacije na temelju njihovih ostvarenih rezultata na domaćim natjecanjima HKS-a te međunarodnim natjecanjima pod kapom WACS-a (Svjetskog udruženja kuharskih saveza ).

Naši kuhari u ponedjeljak su se predstavili "haldnim jelima" i osvojili bronačne medalje, a u individualnim kategorijama Zoran Herman osvojio je zlatnu medalju u kategoriji Kulinarska umjetnost koja se sastojala od svečanog menija od 4 slijeda za jednu osobu te 4 različita finger fooda za šest osoba.

Rozaliji Neralić je u istoj kategoriji pripalo srebro, a istu je medalju osvojio i Ivan Đukić u kategoriji Kulinarska artistika u sklopu koje je predstavio izložak od voća i povrća.

Uz Hrvatsku, na natjecanju je nastupilo još 55 drugih zemlja; 590 kuhara i slastičara u individualnim kategorijama, 30 seniorskih nacionalnih timova, 15 juniorskih, 6 regionalnih juniorskih timova i 48 regionalnih seniorskih ekipa, što sveukupno broji više od 1500 kulinarskih majstora.

Na sajmu Expogast, gdje se održava čitava manifestacija, uz natjecanja i kulinarske eksponate posjetitelji su još do sutra u mogućnosti vidjeti mnogobrojne inovacije iz gastronomskog svijeta i kušati brojne delicije koje su većinom nedostupne u svakodnevnom životu.

Hrvatski kuhari, seniorska reprezentacija, danas će pripremati jelovnik za 110 osoba pred publikom koja će se poslužiti posjetiteljima sajma Expogast u Restoranu nacija. Juniorski tim će pripremiti buffet za 12 osoba na zadanu temu. Njihovi rezultati biti će objavljeni sljedećeg dana na ceremoniji zatvaranja nakon kojeg hrvatska kulinarska ekspedicija putuje natrag u Hrvatsku.

>>Dvije tisuće navijača pet sati i 35 minuta bodri natjecateljske zvijezde s kuhačom

>>Pokucala na vrata, tražila priliku i sad vodi kuhinju – s tek 17 godina

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.