Korisno

Svatko ga ima kod kuće: Ocat je odlična namirnica za čišćenje, a evo za što će sve poslužiti

Foto: shutterstock
Svatko ga ima kod kuće: Ocat je odlična namirnica za čišćenje, a evo za što će sve poslužiti
03.03.2020.
u 16:36
Postoje mnogobrojne stvari koje možete koristiti za čišćenje kuće, čak i namirnice za kuhanje.
Pogledaj originalni članak

Poput sode bikarbone, ocat ima odlična svojstva za čišćenje i micanje neugodnih mirisa, a huffpost.com. donosi trikove kako ga možete iskoristiti:

Pogledajte jednostavan recept za kruh koji svakome uspije:

Ocat je dobar za omekšivanje odjeće, a i prirodna je alternativa za razne omekšivače pune kemikalija. Za jedno pranje veša potrebna je samo četvrtina čaše octa koji će omekšati odjeću i dati joj svjež i ugodan miris. Također je dobar i za čišćenje tepiha jer mješavina vode i octa savršeno očisti svu prljavštinu, a ako mu dodate još i soda bikarbonu očistit ćete i najgore mrlje.

Odličan je i za čišćenje raznih kućanskih aparata, poput aparata za kavu. Mješavina vode i octa očistit će kamenac koji se nakupi zbog vruće vode, a dobra je i za čišćenje vanjskih dijelova kuhinjskih aparata i podloga kako bi bili sjajni i besprijekorno čisti. Tuševi se također lako očiste mješavinom sode bikarbone i octa. Smjesa će očistiti svu prljavštinu u cijevima i odvodu, a i na glavi tuša će očistiti kamenac.

Kod kuhanja, ocat može pomoći u rješavanju neugodnih mirisa na rukama i podlogama. Ako ste pripremali luk, ribu ili neku drugu namirnicu neugodnog mirisa, lagano utrljajte malo octa i riješit ćete se neugodnih mirisa. Također mješavinom vode i octa možete oprati ostatke voska od svijeća i riješiti se masnih mrlja.

Iako je za prijašnje trikove potreban običan ocat, jabučni može pomoći u čišćenju i pomlađivanju lica. Postoje mnogobrojni recepti koji pokazuju kako napraviti prirodnu masku za lice kojom ćete se riješiti prljavštine i crvenila.

Znate li koliko muškaraca u Hrvatskoj svakodnevno obavlja kućanske poslove? Saznajte u videu:

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.