Vrlo jednostavno

Što učiniti s bocama kada poprime neugodan miris? Imamo jednostavno rješenje

Foto: shutterstock
Što učiniti s bocama kada poprime neugodan miris? Imamo jednostavno rješenje
21.08.2020.
u 07:00
Ponekad mogu poprimiti neugodne mirise, ali sve se lako očisti uz ove savjete.
Pogledaj originalni članak

Bolja je za okoliš, ali i za zdravlje - metalna boca za vodu jako je korina, ali često zna poprimiti miris napitka koji u njoj nosite. Iako je možete staviti u perilicu suđa, to se ne preporuča činiti redovito zbog mogućeg oštećenja. Umjesto toga, isprobajte ovih nekoliko jednostavnih načina za čišćenje metalnih boca, prenosi Lifehacker.

Deterdžent za pranje suđa i četka za boce

Ponekad je teško dohvatiti sve mrlje i nečistoće koje se nalaze u bocama, ali pomoći će vam uska četka za boce s kojom ćete lako očistiti sve što je prljavo. 

Vruća voda

Vruća voda odlična je za rješavanje neugodnog mirisa posuđa, ali ponekad voda u slavini nije dovoljno vruća. Jednostavno zakuhajte vodu u kuhalu ili u loncu te dodajte malo tijekom čišćenja metalne boce. Zatvorite bocu čepom te ostavite vruću vodu preko noći. Možete i dodati nekoliko kapi deterdženta za pranje suđa za bolje rezultate.

Bijeli ocat

Ako voda nije dovoljno jaka da očisti neugodne mirise, pomoći će vam bijeli ocat. U bocu natočite jednu četvrtinu octa te ostatak napunite vrućom vodom. Zatvorite je i dobro je protresite te ostavite preko noći da se sama očisti.

Video o pravilnom cijeđenju tjestenine izazvao burnu raspravu:

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.