dobro je znati

Stavljate papir na dasku ili obavljate nuždu iz čučnja u javnom WC-u? Evo što radite krivo

Foto: Thinkstock
WC
Foto: Thinkstock
WC
Foto: Thinkstock
WC
Foto: Getty Images
Urin, mokrenje
Foto: Thinkstock
wc
Foto: Getty Images
Upala mjehura, wc, školjka, nužda, dijete
07.02.2019.
u 07:59
Neki će naslagati wc papir na dasku kako bi spriječili eventualnu zarazu bakterijama s prljavih površina wc školjke, a neki će izbjegavati bilo kakav kontakt s tim površinama i malu nuždu obaviti "iz zraka", odnosno, iz polučučnja.
Pogledaj originalni članak

Izbjegavate odlaske u javni WC? Potpuno vas razumijemo, no što kada to zaista ne možete izbjeći? Neki će naslagati toaletni papir na dasku kako bi spriječili eventualnu zarazu bakterijama s prljavih površina školjke, a neki će izbjegavati bilo kakav kontakt s tim površinama i malu nuždu obaviti "iz zraka", odnosno, iz polučučnja.

Ipak, stručnjaci upozoravaju kako taj položaj nije najbolja opcija jer se u njemu mišići ne opuštaju. Nisu u prirodnom položaju i mjehur se ne isprazni do kraja, što znači da zbog preostalog urina u mjehuru može doći do infekcije. 

Preporuka je, stoga, da na dasku za WC ipak postavite zaštitni papir i sjednete na nju kako biste mogli opustiti sve mišiće i obaviti nuždu na najprirodniji način, piše TOI. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar willi66
willi66
09:41 07.02.2019.

znaci dosad sam srao uzalud.hvala vl

NA
narod1
10:41 07.02.2019.

Dajte nam još ovakvih stručnih članaka o ničemu

NA
narodnavlast
08:42 07.02.2019.

najlakše je dobit bolest u javnom wc_u na način da sjedneš a on nije ustao