Želi biti majka

Španjolka je prva transseksualna natjecateljica na Miss Universe, a progovorila je o majčinstvu

Foto: Instagram
Španjolka je prva transseksualna natjecateljica na Miss Universe, a progovorila je o majčinstvu
30.11.2018.
u 12:19
Angela Ponce priprema se za svjetski izbor koji će se održati sredinom prosinca na Tajlandu
Pogledaj originalni članak

Španjolska misica prva je transseksualna natjecateljica Miss Universa, a progovorila je o svojoj želji da postane majka. Angela Ponce ima 27 godina i dolazi iz Seville, a kaže kako je majčinstvo "puno više od samih jajnika". 

- Sirotišta su puna djeca koja jedva čekaju da ih netko posvoji, a smatram da mogu biti majka baš kao i svatko drugi, rekla je u intervjuu za Spanish TV, a prenio je Daily Mail. 

Ponce se sprema na Tajland, gdje će se 17. prosinca održati izbor za Miss Universe. U lipnju je okrunjena za Miss Universe Španjolske, a ujedno je i prva transseksualka koja je ponijela tu titulu. U intervjuu za TIME, Ponce je progovorila o tome koliko je važno da se i transseksualke predstavljaju na natjecanju.

- Pokazujem da transseksualna žena može biti štogod poželi: učiteljica, majka, liječnica, političarka pa čak i Miss Universe, rekla je te dodala:

- Transseksualne žene dugo su bile zanemarivane i ignorirane. Ako pobjedim, pokazat ću da su transseksualne žene jednako žene kao i one koje su to od rođenja.

Ponce se prvi put identificirala kao žena dok je imala tri godine, a 2015. godine predstavljala je Cadiz na natjecanju Miss World Španjolske, ali je izgubila od Mireie Lalagune, Miss Barcelone. U to vrijeme Miss World Organization nije prihvaćao transseksualne natjecateljice, a Angela je tad rekla:

- Ako ništa drugo, barem imam regionalnu krunu na glavi, oni Cadiza. 

Dok je imala 16 godina, započela je s hormonskom terapijom, a s 24 godine podvrgnuta je kriruškom zahvatu vaginoplastike. 

Na Instagramu je prati više od 376 tisuća ljudi, a nakon što je okrunjena kao Miss Universe Španjolske, na društvenim mrežama je napisala:

- Predstavljanje španjolskog imena i španjolskih boja u svijetu moj je veliki san. Također, cilj mi je biti glasnogovornica poruka poštovanja, uvažavanja i raznolikosti, ne samo LGBTQ zajednice, nego cijelog svijeta. 

>> Pogledajte video s jednom od najseksi plus size modela u kojem je otkrila trikove kojima se služi da bi na fotkama izgledala savršeno

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar anti_komunist
anti_komunist
12:38 30.11.2018.

slucajno ste bas sad u vrijeme rasprave o udomiteljstvu iskopali ovaj jadni clanak.......bravooooo ....sjedi jedan....

FE
felicita
13:29 30.11.2018.

Vidi se po licu da je muško, ne može se to sakriti.

DR
Drmiha
14:19 30.11.2018.

Kako je ovo jadno i ponizavajuce za ostale djevojke koje ce se tamo naci. Prirodno lijepe i normalne djevojke se moraju natjecati sa ovim sotonskim mutantom.