druga strana medalje

Solo ste? Ne očajavajte, imate više razloga da upravo zbog toga budete - sretni!

Foto: Shutterstock
Božić
Foto: Thinkstock
Žena
Foto: Thinkstock
Excited happy young woman wearing glasses with tablet computer
Foto: Shutterstock
Cipele s visokom petom
Foto: Thinkstock
Žena jede
02.12.2017.
u 22:34
Upravo je prosinac za mnoge najdepresivnije doba godine, posebice ako nisu u vezi i nemaju s kime podijeliti radost blagdana.
Pogledaj originalni članak

Počinje blagdansko vrijeme kada su mnogi okrenuti svojim obiteljima i najbližima. Upravo je prosinac za mnoge najdepresivnije doba godine, posebice ako nisu u vezi i nemaju s kime podijeliti radost blagdana. 

No, nemojte očajavati. Postoje itekako dobri razlozi da budete sretni solo...

Putovanja

Možete putovati gdje hoćete i kada hoćete bez da se morate usuglasiti s partnerom ili partnericom i poklapati dane godišnjeg.  Ako ste u prošloj vezi imali različite interese od partnera, sada je vrijeme da idete tamo gdje samo vi želite.

Bez pritiska

Muškarci su "navikli" da su žene većinu vremena dotjerane. Kada ste solo, imate svu slobodu (iako biste je trebali imati i u vezi), da hodate u omiljenoj pidžami koja nije nimalo seksi, ne obazirete se na to što nemate ni mrvicu make upa na licu... Ta sloboda, osjećate li je već?

Vrijeme za svoja postignuća

Iskoristite vrijeme dok niste u vezi i upišite tečaj stranih jezika. Učite, čitajte knjige, izlazite s kim želite, putujte... Ako ste gotovo sve što imate u životu postigli sami, ne morate se bojati da ćete zbog razvoda ostati bez polovice svega. 

Uživanje

Kada ste solo možete uživati u svojim omiljenim jelima bez straha da će vam netko prigovarati neke namirnice koja "smrdi". Ako ste ljubitelj fileka ili češnjaka, znate o čemu pričamo. 

Bez kompromisa i razočaranja

U vezi ste primorani pristajati na kompromise. Vi želite jedno, druga strana drugo, nađete se u sredini kako bi obje strane bile zadovoljne. Kada ste solo ne morate udovoljavati nikome niti paziti da ne napravite nešto što drugoj strani možda ne odgovara. 

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

IL
ilijan1a
22:51 02.12.2017.

Ima pet pari štikli i baš je briga!

DU
Deleted user
23:12 02.12.2017.

savjeti ..za ubit se

Avatar indigo25
indigo25
06:49 03.12.2017.

A što ako je još i nezaposlena.