Novi pristup

Slovenci pojačanje ministru Bajsu za dovođenje Kineza

Foto: Arhiv VL
Slovenci pojačanje ministru Bajsu za dovođenje Kineza
21.05.2010.
u 17:06
Slovensko-hrvatsko izaslanstvo želi komadić od kolača vrijednog 46 mlrd. eura, koliko Kinezi potroše na putovanja.
Pogledaj originalni članak

Hrvatsko-slovensko izaslanstvo danas odlazi u Kinu ne bi li zajedničkim snagama otrglo komadić turističkog kolača od gotovo 46 milijardi eura, koliko kineski turisti godišnje potroše na putovanja.

- Kina se po turističkoj potrošnji popela na četvrto mjesto u svijetu, iza Njemačke, SAD-a i Velike Britanije. Sa Slovenijom idemo jer na dalekim tržištima nismo suparnici, a smanjujemo i troškove i rizik - objasnio je ministar turizma Damir Bajs.

Direktor Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić brojkama je potkrijepio trošak turističkih prezentacija i poslovnih radionica u Pekingu i Šangaju - nepunih 50.000 eura ravnopravno se dijeli sa Slovencima. Iz Slovenije po kineske goste odlazi, inače, devetero predstavnika slovenskog turizma. Hrvatsku će zastupati, odgovorio je Bulić, 11 turističkih agenata, te on, ministar turizma i jedan pomoćnik. Pritom je, iz njemu znanih razloga, prešutio da putuje i nekolicina njegovih i Bajsovih suradnika te novinara. Kako bilo, u Kini će posebno predstaviti Ljubljanu, Bled, Zagreb i Dubrovnik.

- Ne možemo konkurirati Londonu ili Parizu, mi smo destinacija za drugi posjet Europi, ali ne smijemo propustiti priliku - kazao je Dimitrij Piciga, slovenski predstavnik.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

OB
-obrisani-
18:31 21.05.2010.

Aleluja! Već mi je puna kita onog šugavog zaljeva

MO
Morkin
19:21 21.05.2010.

Konačno! Konačno nešto pametno u ovoj zemlji! Dosta je više te hrvatske kompleksaške opsjednutosti Zapadom! Turizam, ali i cjelokupnu HR razmjenu treba u što većem postotku dugoročno preusmjeriti na Svijet (Kinu, Indiju, Islamske zemlje, Latinsku Ameriku), a strahovati da li će ove godine doći 1% švapskih kobasičara više ili manje na Jadran, i hoćemo li uspjeti izvesti robe na zapad za 0,1% više no prošle godine!

Avatar blackula9
blackula9
00:04 22.05.2010.

da ali Nijemci dođu autom, a ovi trebaju pljucnuti i za avion. No treba bez daljnjeg otvarati naše tržište svima voljnima potrošiti.