KAKO IZABRATI NAJPOVOLJNIJE Primjeri triju maturantica koje uzbuđeno čekaju proslavu završetka života u školskim klupama

Slatke pripreme za večer iz snova

30.03.2009.
u 21:37
Pogledaj originalni članak

Srednja škola bez maturalne proslave bila bi poput rada bez plaće... O njoj se mašta bez obzira na to očekuje li vas taj veliki dan za mjesec ili za godinu dana. Roditelji nerijetko za besprijekoran izgled svojih maturanata izdvajaju malo bogatstvo. A uistinu nije lako izabrati odijelo ili haljinu i pritom ne bankrotirati. Prošetali smo se gradom s maturanticama i zajedno s njima potražili haljine...

Ana Matković: Baka Zdenka besplatno će mi skrojiti haljinu

Petra Andabaka: Kupnja uz maminu pomoć bez lutanja po trgovinama

Maria-Mirela Sabljak: Šivat će mi u salonu, želim biti jedinstvena

Tri djevojke, tri različite tehnike. Jedna je jednostavna – ušla je u prvi dućan, našla što joj se sviđa, kupila i izišla.

Druga je ekonomična – baka će sašiti haljinu prema njezinim idejama. Treća je spremna potrošiti više vremena sve dok ne pronađe najbolji i najfiniji materijal koji će nositi na šivanje.... Sve su simpatične i uzbuđene jer ih u svibnju očekuje maturalna večer, a većina mladih djevojaka za nju se priprema kao za mini vjenčanje. Kupnja haljine rješenje je tek polovice problema... Najteže je izabrati cipele, a najlakše torbicu. Puno vremena troši se i na nakit, a uvijek je prisutan podsvjesni strah što ako je u dućanu malo niže niz ulicu bolji izbor.

Ponuda za jednu noć: Najam haljina od 400, ali i do 2000 kuna
Maturantice koje svečane kreacije planiraju odjenuti samo jednom ili zbog njih ne mogu i ne žele posegnuti duboko u džep, mogu se snaći u novootvorenom salonu vjenčanica i večernjih haljina “Marry me”. Kreatorice Aleksandra Jurišić Rastović i Ivanka Grčina nude najam ekskluzivnih haljina od 400 pa sve do 2000 kuna.

– Klasična “mala crna haljina” najpovoljnija je jer je izrada jednostavna i zahtijeva najmanje materijala – objašnjavaju kreatorice. Složeniji modeli s apliciranom čipkom i kristalima koštaju za jednu noć čak 2000 kuna. Svilene haljine zbog osjetljivosti nisu za najam, no svaka od njih, poželi li to netko od kupaca, može biti izrađena i u nekom drugom materijalu. (ir)


Cijene haljina: Kupnja/Posudba

Crvena kratka: 800 kn/400 kn
Smeđa dugačka svečana: 1800/800 kn
Plava dugačka svečana: 3400/1500 kn
Crna s čipkom: 5000/2000 kn

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr