SJAJNE VIJESTI

Sladoled za doručak čini vas pametnijim, pokazalo je istraživanje

Foto: Getty
sladoled
Foto: Getty Images
Crni sladoled
Foto: Getty Images
Crni sladoled
15.06.2019.
u 07:00
Rezulatati ukazuju da kugla sladoleda ujutro potiče razinu ažurnosti, te daje takozvani mentalni poticaj...
Pogledaj originalni članak

Sladoled za doručak učinit će vas pametnijim, ukazuju rezultati istraživanja. Istraživanje je provedeno u Japanu, a pokazalo je da su ljudi koji su konzumirali sladoled pokazali puno brže reakcije, te su procesuirali informacije efektivije od onih koji gu nisu kušali, piše Marie Claire.

Istraživanje je originalno proveo sveučilišni profesor Yokoshihiko Koga, a rezulatati ukazuju da kugla sladoleda ujutro potiče razinu vaše ažurnosti, te vam daje takozvani mentalni poticaj. No opovrgnuli su teze koje govore da nas lizanje sladoleda čini manje nervoznima. Koga je slične rezulatate predstavio kada je riječ i o čaši hladne vode, no izvjesno je kako kugla sladodela daja još veći mentalni poticaj.

Pogledajte video: Zanimljivosti koje niste znali o Nutelli

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
08:57 15.06.2019.

E,da smo ovo bar znali prije...