javite se liječniku

Ovo su simptomi koje ne biste nikada povezali s time da imate problema sa srcem

Foto: Shutterstock
Srce
Foto: Thinkstock
srce
Foto: Thinkstock
Srce
Foto: Thinkstock
Srce
Foto: Thinkstock
Srce
Foto: Thinkstock
Kašalj
Foto: Thinkstock
znojenje
Foto: Shutterstock
Noge
Foto: Thinkstock
Žena plače
Foto: Thinkstock
Srce
Foto: Thinkstock
Ruke, srce
06.12.2017.
u 10:45
Riječ je o ranim simptomima koje bismo kao laici teško povezali sa srčanim oboljenjima
Pogledaj originalni članak

Bol u prsima ili "na lijevoj strani" najčešći je simptom koji većina povezuje s problemima sa srcem. 

Ipak, da takvi problemi zaista postoje, pokazat će vam drugi simptomi koje bi tek rijetki povezali sa srčanim oboljenjima. Riječ je o ranim simptomima... Posljednje vrijeme strah od srčanih oboljenja sve je prisutniji i među mlađim generacijama, onima u tridesetima i četrdesetima.

Drukčiji način života i obilje stresa s kojima se mlađe generacije svakodnevno susreću, loše prehrambene navike i nedovoljno tjelesnog kretanja neki su od razloga zbog kojih se srčani problemi javljaju sve ranije.

Iako smo već ranije pisali o simptomima koji upozoravaju na probleme sa srcem, prisjećamo se onih "neuobičajenih" zbog kojih biste svakako trebali posjetiti liječnika i otkloniti sumnju u neke teže dijagnoze...

Mučnina, bol u želucu – Ovi simptomi nisu rijetki prije nastanka srčanog udara. Oticanje u području abdomena koje je povezano s ovim stanjem može utjecati i na gubitak apetita pa imajte i taj simptom na umu.

Dugotrajni kašalj – Može biti simptom zatajenja srca, posebice ako je sluz koju iskašljavate s krvavim tragovima.

Znojenje – Ako vas je oblio hladan znoj usred neke uobičajene radnje možda imate srčani udar. Gotovo 60 posto ljudi prehoda srčani udar. 

Oticanje nogu, stopala i gležnjeva – Ako primijetite naglo oticanje spomenutih dijelova tijela možda imate srčani udar.

Slabost – Jaka i neobjašnjiva slabost može se pojaviti kao simptom nekoliko dana prije no što dođe do srčanog udara, ali i neposredno prije njega.

Tjeskoba – Osobe koje su preživjele infarkt primijetile su da su se čudno osjećale prije samog srčanog udara, poput nekog neobjašnjivog straha da će se nešto loše dogoditi.

Kratko disanje – Kratki udasi i izdasi mogu biti pokazatelj zatajenja srca

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

MO
modovisisajteMaraschino
11:06 06.12.2017.

a liječnici su sretni što im dolazite, možete misliti... moj muž koji ima ozbiljnih problema sa bubregom i svaki put kad dođe u bolnicu kao da ih je došao novce prositi i samo gledaju kako da ga se na brzinu riješe