Ne zavaravajte se

5 najvećih zabluda o seksu koje svi trebaju znati

Foto: screenshot/facebook
seks
Foto: Thinkstock
ljubav, seks
Foto: Thinkstock
Djevojka i mladić
Foto: Shutterstock
Seks
Foto: Thinkstock
zavođenje,seks,ljubav
01.08.2017.
u 12:18
Mnogi misle kako je masturbacija loša za vezu, no to zapravo nije tako
Pogledaj originalni članak

Svaki seksualni terapeut reći će vam da što više znate o seksu to ćete biti bolji u krevetu. Zbog toga su terapeuti iz cijele Amerike napravili popis najvećih zabluda koje ljudi imaju o seksu. 

1. Masturbacija je loša za vezu. 
Masturbacija i samozadovoljavanje su izuzetno važni, pogotovo za žene koje imaju malu seksualnu želju. Uvijek učim parove kako je bitno naučiti zbog čega se osjećaju dobro i pokazuju partneru što im najviše odgovara, kaže Janet Brito, seksualna terapeutkinja. 

4. Sve žene mogu postići orgazam tijekom spolnog čina
Prema jednom istraživanju, manje od trećina žena doživi orgazam tijekom samog seksa. Vjerovanje kako je orgazam tijekom seksa uobičajen za žene je velika zabluda zbog kojih dolazi do problema u vezama. Većina žena treba stimulaciju klitorisa kako bi postigla orgazam što se može postići na razne načine, kaže terapeutkinja  Celeste Hirschman. 

3. Klitoris je malen i teško ga je pronaći
Mnogi muškarci, ali i žene ne znaju da je vidljivi dio klitorisa zapravo samo početak 'ledenjaka'. Nalazi se između vaginalnih usana i njegova stimulacija pruža pravi užitak ženama. No, stimulirajte i ostatak vagine jer previše dodirivanja samog vrha klitorisa može za žene biti neugodno pa čak i bolno, savjetuje terapeutkinja Kat Van Kirk. 

4. Ako se 'palite' jedno na drugo, fizičko uzbuđenje lako ćete postići
Ako žena nije vlažna ili muškarac nema erekciju to ne znači da nema seksualnog uzbuđenja. Možete biti mentalno uzbuđeni, a da nemate simptome fizičke uzbuđenosti. Nekad je tijelu potrebno duže da se poveže s našim umom i to je normalno te ne bi trebalo predstavljati nikakav problem, kaže pak seksualni terapeut  Moushumi Ghose

2. Dobar seks je sve u vezi
Ne trebate biti najbolji ljubavnik/ljubavnica na svijetu da bi vas partner/partnerica volio i poštivao. Mnogi misle kako je to ključ uspjeha za vezu, no čak i partneri s vrhunskim seksualnim vještinama prekidaju veze. Samopouzdanje u seksu ima svojih prednosti no ono nije ključ uspjeha za svaku vezu, pojašnjava terapeutkinja Keeley Rankin. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

AU
austrougarskigeneral
15:19 01.08.2017.

kažu da je dobra za vezu

JO
jozomeda
16:44 01.08.2017.

otkrili ste toplu vodu. bravooòo