Restoran Perivoj

Šef kuhinje je Braco Sanjin koji je lani animirao kolege da kuhaju za vatrogasce

Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
02.08.2018.
u 20:34
Bira isključivo domaće, vrhunske namirnice koje nabavlja od nekolicine ribara i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava
Pogledaj originalni članak

Još je proljetos izgledalo da će zbog nedostatka kvalitetnih radnika splitski restoran Perivoj turističku sezonu dočekati zatvorenih vrata, a onda se sve stubokom promijenilo - i vlasnik i zaposleni, a okidač da se novi vlasnici Robert Sabljić i Zdravko Pačar upuste u cijelu priču bio je pristanak Brace Sanjina da bude šef kuhinje.

Foto: Privatni album

Park oko secesijske vile

Činjenica da će restoran raditi tijekom cijele godine bila je presudan razlog Bracina pristanka da postane šef kuhinje u restoranu smještenom nekoliko stotina metara od Dioklecijanove palače, u prije tri godine obnovljenoj prekrasnoj secesijskoj vili koja se sa svojim prostranim đardinom (parkom) nalazi pod zaštitom Ministarstva kulture.

Hvaljeni i nagrađivani kuhar - koji je lani mobilizirao struku pa su kuhali gasiteljima kada se “atraktivni” požar bio spustio nadomak Splita – u Perivoj je donio svoju energiju i prepoznatljivost autohtone kuhinje u modernoj verziji.

- U restoranima koji rade cijelu godinu možete pokazati svu svoju kreativnost. U kužini nas je šestero, a pet je konobara. Ovdi je 300 sjedećih mjesta, prostor je jedinstven pa tu možete doć’ i ako hoćete mir i ako hoćete šušur – govori Braco.

Zanimaju ga i inspiriraju, kaže, domaći gosti, a njih je u Perivoju oko 60 posto. Bira isključivo domaće, vrhunske namirnice koje nabavlja od nekolicine ribara i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Foto: Privatni album

Kavana nudi tapase

Na prvo mjesto iz svog jelovnika ovaj chef stavlja pšenicu s dimljenim pedočima (dagnje) i kozicama (98 kuna), izdvojit će i carpaccio od dimljene sabljarke na orzu (ječmena kaša) i brusnici (75 kuna), a od glavnih jela Jakobove kapice na želeu od morskih trava s čipsom od pancete (137 kn) te foie gras u konjaku i soku naranče s tigrastim kozicama na crumbleu od lješnjaka i badema s kremom od jabuke (195 kn).

Perivoj je podijeljen na dva dijela – u kavani možete uz kavu uživati u izvrsnim slasticama ili čaši vina, uz tapase.

U restoranskom dijelu poslužuju à la carte jela i degustacijske menije.

Braco Sanjin kaže da će se jelovnici i vinske karte mijenjati “po stađunima” (godišnjim dobima).

>> Pogledajte i video kako izgleda vožnja padobranom u korčulanskom arhipelagu

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.