IZBJEGNITE MUČENJE

Savjeti koje smo svi čekali: 6 načina kako raspetljati božićne lampice!

Foto: Shutterstock
Savjeti koje smo svi čekali: 6 načina kako raspetljati božićne lampice!
02.12.2016.
u 22:57
Trgovački lanac Tesco prošle je godine prvi put uveo službenog ''otpetljivača'' božićnih lampica
Pogledaj originalni članak

Ukrašavanje božićnog drvca mnogima je omiljen dio Božića, no sve mogu upropastiti dosadne zapetljane lampice koje se u tren oka skupe u neprekidne čvorove i sve nalikuje na klupko dosade umjesto radosti.

S obzirom na to da je trgovački lanac Tesco prošle godine po prvi put uveo službenog ''otpetljivača'' božićnih lampica, The Mirror je pokušao odgovoriti koje je najbolji način za sretno okićen bor. Ovo su savjeti:

1. Budite opušteni – nemojte već u početku biti pod stresom zbog činjenice da morate otpetljati lampice. Upalite božićnu glazbu, pripremite si šalicu čaja...

2. Uhvatite lampice za jedan od krajeva – s te točke krenite dalje.

3. Pobrinite se da imate dovoljno prostora – ravne, velike i svijetle površine najbolje su za rješavanje ovih problema. Rasprostrite lampice koliko je god to moguće.

4. Olovka će biti spas – ona će vam pomoći otpetljati uske čvorove i spriječiti da se raspetljani dijelovi ne bi ponovno sastali.

5. Budite uredni – lampice koje su raspetljane držite u ravnoj liniji, podalje od zapetljane mase na kojoj radite.

6. Promislite unaprijed – i uredno spremite lampice za iduću sezonu kako bi sljedećeg Božića imali dodatnih pola sata za izležavanje na kauču. 

>> Najljepši trenuci s otvorenja čarobnog Adventa u Klovićevim dvorima

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

TH
than
00:56 03.12.2016.

0. Ne kupujte to, jer su vecinom kineske i lako dodje do pozara...

Avatar dras32
dras32
16:49 08.12.2016.

Kad skinete lampice sa bora onda ih namotajte na praznu rolu od papirnatih ručnika ili nešto slično pa vam se neće spetljati pa posljedično nećete morati ni raspetljavat.