vrijeme je za ljubav ...

Šampanjac i praline vole se javno

praline
praline
praline
praline
11.02.2015.
u 10:12
Petra Jelenić osmislila je - gospođicu pralinu - savršenu partnericu za pjenušavog kralja šampanjca - Moët & Chandon Nectar Imperial
Pogledaj originalni članak

Kad pomislite na Valentinovo prva je asocijacija - ružičasto, crveno, slatko, pjenušavo, mirisno ... Upravo tako bilo  je u u zagrebačkom carstvu vrhunskih slastica, mjestu gdje Petra Jelenić bajke o slasticama pretvara u javu. Kod Petre, točnije u njezinoj slastičarnici 'Mak na konac'  u povodu najromantičnijeg dana u godini,  ljubitelji mjehurića i slatkiša zabavili su se i naučili ponešto o  'ljubavnom' foodparingu. Naime, šampanjac je uvijek dobar - i dvoljan - povod da se o njemu priča, a kada je riječ o zavodljivom Moët & Chandon Nectar Imperialu, tim više. A upravo je prema aramomam ovih plemenitih kapljica  Petra je kreirala praline. Note tropskog voća poput ananasa i manga, te sušene marelice i šljive i slatki začini cimeta i vanilije čine Moët & Chandon Nectar Imperial bogatim, elegantnim i živahnim šampanjcem, pa je prema njemu ova vrsna majstorica slastičastva napravila pralinu rijednu dubokog naklona. 

- S obzirom da se Moët & Chandon Nectar Imperial bazira na notama tropskog voća, odlučila sam raditi praline u istom smjeru. Glavni sastojak ljubavnih pralina je mliječna čokolada koja je punjena tekućim preljevom od tropskog voća – govori nam Petra i otkriva kako su karamelna punjenja upotpunjena aromama marakuje, lychee (azijske trešnje) i manga. Oduševljenje zanimljivim, ljubavnim foodparingom nije skrivala ni Jasna Mohor. 

- Vrhunski okus šampanjca Moët & Chandon Nectar Imperial i očaravajući voćni sastojci pralina izvrsno se nadopunjuju – rekla je Jasna Mohor. Moët & Chandon Nectar Imperial je najodvažniji šampanjac francuske kuće Moët & Chandon. Svojom komplementarnošću i savršenom izbalansiranošću triju glavnih šampanjskih sorti grožđa - Pinot Noir (40 do 50%), Pinot Meunier (30 do 40%) i Chardonnay (10 do 20%), Nectar Imperial predstavlja bogatstvo najboljih vinograda u regiji i svu čaroliju tog omiljenog šampanjca.

Dakle, ako ste imali ikakvih dvojbi oko toga kako uskladiti okuse ove dvije žene riješile su svaku dilemu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.