za blistav ten

Sa šminkom u krevet? Pet beauty navika kojih se trebate riješiti

Foto: Thinkstock
Sa šminkom u krevet? Pet beauty navika kojih se trebate riješiti
05.02.2014.
u 14:52
Birajte kozmetiku koja u sebi ne sadrži previše kemikalija i obavezno se umijte prije spavanja
Pogledaj originalni članak

Umivanje, hidratiziranje i mjesečni piling – djeluje kao savršena formula za održavanje tena blistavim.

Ipak, otkrijte što biste još mogli napraviti da poboljšate kvalitetu svoje kože. Jennifer Fifer, vlasnica spa centra na Manhattanu, preporučuje koje navike trebate promijeniti kada je njega lica u pitanju.

POGREŠNI PROIZVODI

Birajte kozmetiku koja u sebi ne sadrži previše kemikalija. Izbjegavajte sastojak SD-40, isopropil alkohol jer mogu biti iritantni za akne i osjetljivu kožu.

LOŠE KOMBINACIJE

Mnogi proizvodi zajamčeno vam smanjuju bore, ali ako ih koristite pretjerano često, i to u kombinaciji s pilingom, riskirate da oštetite kožu lica.

PREVIŠE HIDRIRANOSTI

Žene s isušenom kožom trebaju izbjegavati prekomjernu hidrataciju.

“Lice ne smije sjajiti od kreme”, kaže Jennifer Fifer, savjetujući dame da bolje ulože novac u kvalitetne osvježivače zraka u svom domu i u uredu.

BEZ UMIVANJA U KREVET?!

Ne dozvolite si da zaspite sa šminkom na licu ili ako se prethodno niste umili mlakom vodom. Čak iako rijetko dolazite u iskušenje, samo jedna noć sa šminkom može uzrokovati probleme.

STARA ŠMINKA

Ako određene kozmetičke proizvode ne koristite često, bacite ih. Bolje da ih nemate, nego da ih koristite s vremena na vrijeme. Puder ne smije biti stariji od šest mjeseci.

>>Transplantacija obrva hit i u Hrvatskoj! Na zahvat stižu i iz inozemstva

>>Volite popiti koju 'čašicu više'? Evo kako to utječe na vaš izgled

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.