korisno

S ovim savjetima ručnici će vam trajati duže: Ključno je kako ih perete

Foto: Shutterstock
S ovim savjetima ručnici će vam trajati duže: Ključno je kako ih perete
08.12.2022.
u 10:30
Ručnike biste trebali prati same, bez druge odjeće
Pogledaj originalni članak

Ručnici su predmeti u kućanstvu koje koristimo svakodnevno, pa je važno dobro ih održavati. Ako ste primijetili da su vaši ručnici u malo lošijem stanju, slijedite ove savjete kojim ćete im produžiti vijek trajanja, piše Lifesavvy.

Genijalan razlog da u perilicu rublja ubacite - crni papar!

Foto: Getty Images
Perilica rublja
Foto: Thinkstock
odjeća boje
Foto: Getty Images
Crni papar
Foto: Getty Images
Crni papar
Foto: Getty Images
Crni papar
Foto: Getty Images
Crni papar

Naime, ključno je da ih perete same, s malo deterdženta i omekšivača. Pitate se zašto ih trebate prati same? Kada perete ručnike s predmetima poput traperica ili jakni koji imaju patentne zatvarače ili čičak, riskirate začepljenja i oštećenja. Osim toga, tako dlačice s prijelaze na druge tkanine. 

Iako je teško odoljeti mirisnom deterdžentu za rublje i omekšivaču, kada je riječ o ručnicima, preskakanje ovih dviju stvari dugoročno će vam dobro poslužiti. Pranje ručnika s previše deterdženta može dovesti do nakupljanja vlakana, što ih može činiti neugodnim za korištenje.

Što se tiče omekšivača, on je također kriv za nakupljanje vlakana, a to čini s voskom i uljem koji odbijaju vodu. S vremenom se nakupe do te mjere ručniku smanjuje moć upijanja, čak iako odlično miriše tek izvađen iz sušilice. Umjesto omekšivača preporučuje se korištenje bijelog octa kako biste se riješili svih nepotrebnih mirisa na vašim ručnicima. Potrebna je samo jedna šalica bijelog octa kako biste ručnicima vratili mekoću i kako bi oni što bolje upijali. Sve što trebate je staviti ih na uobičajeni ciklus pranja, a zatim ponovno oprati koristeći ocat umjesto sapuna, što će učinkovito ukloniti ostatke deterdženta za rublje s tkanine. 

Muškarac otkrio trik za perilicu pa izazvao burnu raspravu: 'Ovo uopće nema smisla'

 

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.