prijedlog za ručak

Rolada sa špinatom i pečenim povrćem za najzahtjevnije gurmane

Foto: Shutterstock
Rolada sa špinatom i pečenim povrćem za najzahtjevnije gurmane
23.11.2014.
u 10:00
Za ovo jelo trebat ćže vam oko 2 sata i oko 160 kuna
Pogledaj originalni članak

SASTOJCI: oko 2 kg juneće pisanice, 1/2 kg špinata, šalica parmezana, 1 naranča, 2 manje glavice luka, 2-3 mrkve, 4-5 krumpira, 2 patlidžana, 1 dunja

PRIPREMA: Meso oblikujte u pravokutnik, posolite i premažite senfom. Na nj složite blanširani špinat (ili blitvu) pa sve obilno pospite parmezanom. Zarolajte u roladu i povežite špagom. Premažite mješavinom meda, papra i soka od naranče. Pecite u pećnici podlijevajući sokom od pečenja. Kad je dopola pečeno, dodajte krumpir, dunju, mrkvu, patlidžane i luk izrezan na četvrtine.

>>Rolice od purećih prsa punjene kuhanom šunkom i peršinom

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
07:48 24.11.2014.

Upropašten dobar komad mesa!