recept

Rastopite čokoladu, nježno miješajte, ohladite kolač i - uživajte

Foto: Shutterstock
Rastopite čokoladu, nježno miješajte, ohladite kolač i - uživajte
20.05.2014.
u 10:00
Dodajte 200 grama sjeckanih oraha i ekstrakt vanilije za puniji okus
Pogledaj originalni članak

Potrebno je: 60 g crne čokolade (sa 70% kakaa), 120 g maslaca, 200 g šećera, 2 jaja, 1/2 žličice ekstrakta vanilije, 50 g brašna, 1/4 žličice soli, 200 g krupno nasjeckanih oraha

Priprema: Zagrijte pećnicu na 160°C. Namažite maslacem dno manje četvrtaste tepsije.

U težoj posudi rastopite čokoladu s maslacem na umjerenoj temperaturi. Neprekidno miješajte dok se sastojci potpuno ne istope. Sklonite s vatre i umiješajte šećer. Dodajte jaja i ekstrakt vanilije i snažno izmutite.

Potom u smjesu dodajte brašno, sol i orahe i dobro promiješajte.

Izlijte tijesto u tepsiju podmazanu maslacem i pecite 40 minuta. Pričekajte da se kolač ohladi i uživajte.

>>Čokoladna poslastica s lješnjacima i sladoledom od vanilije

>>Hm... Je li čaša vina uistinu toliko zdrava kao što su nas učili?

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.