moje zdravlje

Psorijaza je doživotna bolest, a tijek bolesti ne može se predvidjeti

Foto: Thinkstock
Psorijaza je doživotna bolest, a tijek bolesti ne može se predvidjeti
18.03.2015.
u 10:59
Važno je imati dobru suradnju pacijent- liječnik (dermatolog), da bi se kod svakog pogoršavanja na vrijeme uvela terapija.
Pogledaj originalni članak

Imam jako suhu kožu i psorijazu lakšeg oblika. Nisam ju imala skoro četiri godine i sada se ponovno pojavila. Za sada imam nekoliko plikova po tijelu te mi je zahvatila vlasište. Kako da spriječim daljnje širenje? <prije sam koristila Belosalic i Eucerin kremu za tijelo. Što mi preporučujete?

Odgovara dr. sc. Ivana Ručević, dr. med., spec. dermatologije i venerologije

Psorijaza je kožna bolest koja se može javljati u različitim oblicima, a, osim kože, može zahvatiti vlasište, nokte, a kod težih oblika zahvaća i zglobove.

Tijek bolesti se ne može predvidjeti. Psorijaza je doživotna bolest, s naizmjeničnim pogoršanjima i povlačenjima kožnih promjena.

Važno je imati dobru suradnju pacijent - liječnik (dermatolog), da bi se kod svakog pogoršavanja na vrijeme uvela terapija. Danas postoje razni pripravci za lokalno ili sistematsko liječenje bolesti, koji se indiciraju ovisno o raširenosti psorijatičnih promjena. Svakako se uputite na dermatološki pregled.

>>Ulja za njegu kože – nova beauty opsesija

>>10 iznenađujućih namirnica koje uzrokuju probleme s kožom

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.