korisno

Prije odlaska na odmor, stavite kovanicu u zamrzivač. Razlog? Bit ćete nam zahvalni

Foto: Thinkstock
pakiranje
Foto: Getty Images
Zamrznuta kovanica
Foto: Shutterstock
zamrzivač
Foto: Getty Images
Zamrznuta kovanica
27.06.2019.
u 11:45
Zaledite plastičnu čašu s vodom i na vrh stavite kovanicu i vratite u zamrzivač.
Pogledaj originalni članak

Jeste li ikada došli kući s godišnjeg odmora i primijetili da vam digitalni sat pokazuje krivo vrijeme? Jasno, pomislili ste da je nestalo struje. No, biste li znali da je nestalo struje ako nemate digitalni sat?

Nestanak struje dok niste u svom domu može imati negativne posljedice na neke od vaših uređaja, ali i na namirnice, primjerice, u zamrzivaču koje su se mogle tijekom nestanka struje odlediti i ponovno zalediti s ponovnim uključenjem električne energije. Takve namirnice nije poželjno konzumirati stoga je dobro znati je li bilo promjene u isporuci električnom energijom u vašem domu. 

Postoji jedan genijalni trik koji će vam to otkriti. Zaledite plastičnu čašu s vodom i na vrh stavite kovanicu i vratite u zamrzivač. Ako pri povratku s puta pronađete kovanicu na dnu čaše, znate da je zamrzivač bio dovoljno dugo bez električne energije da se led iz čaše uspio odlediti i kovanica je pala na dno. Genijalna ideja, zar ne?

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 30

UJ
ujo41
12:12 27.06.2019.

ja sam tako napravio al mi netko drugi dan maznuo tih 5 kuna tak da vam štos baš i nije genijalan a kad bi znali koliko se puta zamrznuti proizvodi odlede dok ih ne kupite uhvatkli bi ste se za glavu još jedan razlog zašto je štos jadan

BA
BakaMraz
14:00 27.06.2019.

Nemam 5 kn, frontalni sam kokuz, mogu li umjesto kovanice u zamrzivacu zalediti punicu? Uporedo saznam i je li nestajalo struje, a i rijesim se daveza!

Avatar Dumen
Dumen
15:50 27.06.2019.

Ja stavim jaja i kad se vratim u zamrzivaču smrznuti pilići.