Seks bez obaveza

Ovo je ključ uspjeha za vezu prijatelja s povlasticama

Foto: Thinkstock
Ovo je ključ uspjeha za vezu prijatelja s povlasticama
07.08.2017.
u 09:37
Iako se veza prijatelja s povlasticama čini kao najjednostavnija, u nju se zapravo treba uložiti puno truda
Pogledaj originalni članak

Iako se prijatelji s povlasticama čine kao odlično rješenje za osobe koje ne žele biti u vezi, održavanje takvog odnosa i nije baš tako jednostavno. 

Dokazali su to sad i znanstvenici sa Sveučilišta u Denveru koji su proveli istraživanje o sve popularnijem obliku veze. 

Ključ uspjeha takve veze krije se u postavljanju granica i očekivanja, ali i spremnosti da ćete u takvu vezu trebati uložiti zapravo puno više nego u običnu vezu. 

Istraživanje je provedeno na 171 osobi, 52 muškarca i 118 žena, te je utvrđeno kako seksualno zadovoljstvo u vezi prijatelja s povlasticama nije jedino što je bitno. Osim seksa, osobe koje su se u takvim vezama ponašale više kao par te su provodile manje vremena tražeći druge partnere bile su najsretnije. 

Istraživači su zaključili kako su prijatelji s povlasticama zapravo u puno težoj situaciji od onih koji su u normalnim vezama jer se za održavanje prijateljstva s osobom kojom se upuštate u seksualne odnose zapravo treba puno više truditi. 

– Do konflikta dolazi kada jedna od osoba u vezi o odnosu počne razmišljati u množini, a druga osoba se zapravo tako ne osjeća – kaže psihologinja Jesse Owen, voditeljica istraživanja. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

JU
jurajuric116
10:46 07.08.2017.

gluposti.. uvek se jedna zaračena strana zaljubi i onda to pukne ko balon. cjela priča tog PSP-a je da več u startu jedna strana želi nešto više, ali trpi do određene emotivne granice kada stvar ili postaje prava veza ili bolni raskid da jednu stranu.

DU
Deleted user
10:21 07.08.2017.

Kakav je to sex sa povlasticama kada žena na slici nije skinula grudnjak.