niste jedini

Prekinuli ste vezu, ali ako ste još jednom pomislili da biste se htjeli pomiriti, pročitajte ovo

Foto: Thinkstock
prekid
Foto: Thinkstock
opraštanje
Foto: Thinkstock
Svađa, veza, prekid, žena, muškarac
Foto: Thinkstock
prekid
Foto: Shuttershock
prekid
30.06.2018.
u 12:21
Istraživači sa Sveučilišta Utah i Toronto, ispitali su sudionike istraživanja koji su bili razlozi zbog kojih su se odlučili definitivno ostaviti svoje partnere ili im se nakon prekida vratiti
Pogledaj originalni članak

Ako ste se zapitali zašto razmišljate o povratku svom partneru ili partnerici nakon prekida, niste jedini. Zapravo ste među 50 posto parova koji su prošli ista razmišljanja.

Nekoliko istraživanja, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Social Psychological and Personality Science, pokazalo je kako je gotovo jednak broj parova koji se nakon prekida pomire u odnosu na one koji trajno razdvoje svoje životne puteve.

Istraživači sa Sveučilišta Utah i Toronto, ispitali su sudionike istraživanja koji su bili razlozi zbog kojih su se odlučili definitivno ostaviti svoje partnere ili im se nakon prekida vratiti. Najviše ispitanika, njih 66 posto izjasnilo je da su se odllučili vratiti partneru ili partnerici nakon prekida zbog emocionalnih razloga i intime koju su dulje vremena dijelili. 

Mnogi su priznali i da da su se pomirili jer su znali što ih u vezi s istim partnerom čeka, što je bio bolji izbor od nesigurne budućnosti, odnosno, straha od života i onoga što on donosi nakon prekida veze. 

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ML
mladineo
13:18 30.06.2018.

Bivša je uvijek bivša , nikad se ne vraćam na mjesto nesreće ...