TOPOLOVEC NASTAVLJA TRADICIJU

Po izboru i slane i slatke piroške – ususret blagdanima. I uglavnom se rade ručno

Foto: Julio Frangen
topolovec Rudeš
Foto: Julio Frangen
topolovec Rudeš
Foto: Julio Frangen
topolovec Rudeš
Foto: Julio Frangen
topolovec Rudeš
Foto: Julio Frangen
topolovec Rudeš
08.12.2016.
u 15:28
Catering Topolovec u Rudešu nastavlja tradiciju jedne od najstarijih slastičarnica u srcu Zagreba 80-ih, u Bogovićevoj
Pogledaj originalni članak

Slastičarnica Topolovec bila je jedna od najstarijih u središtu Zagreba, 80-ih prošloga stoljeća, u Bogovićevoj.

Danas, kao Catering Topolovec posluju u Rudešu, u Jablanskoj, naslanjajući se na tradiciju i moderno slastičarstvo, a tvrtku vodi Tomislav Topolovec, s 20 godina staža, majstorskim ispitom i učenjem zanata kod uglednog slastičara, oca Dragutina.

Foto: Julio Frangen

Uz klasične zalogaje – kao što su npr. nekoć čuvene piroške, nudi i nove, slane i slatke… Topolovec mlađi predstavio ih je novinarima na prijepodnevnom kušanju ove srijede, a u organizaciji Marije Vukelić, direktorice Zlatne riječi d.o.o.

Ponuđene su klasične piroške, pa bučnica Topolovec, kram pogačice i švapska torta, jedno ukusnije od drugog… Tomislav otkriva da sve radi ručno ili uz pomoć malih alata i pribora, od prirodnih, izvornih namirnica, a za slastice rabi steviju. I, što je najvažnije, sve radi samo po narudžbi: jedino su tako kolači svježi za kupca, ne smiju biti na zalihama, ističe…Zato i radi „od jutra do sutra“, veli, bez tjednog odmora.

Foto: Julio Frangen

Od slastica predstavljeni su Schwarzwald u čaši, Sacher trokutići, Boheme kocke i Diplomatska krema. Sve to „zaliveno je“ Mladininim pjenušcima Poy, bijelim i rose. Prezentacija je tempirana uoči predstojećih blagdana, a stručnim obrazlaganjem popratila ju je mag. nutricionizma Diana Gluhak, iz Udruge Zdravi obrok Hrvatska.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.