Luksuz na Jadranu

Pet najekskluzivnijih vila za goste duboka džepa

Foto: 'Fotodesk /Vecernji list'
'meneghetti'
Foto: 'Fotodesk /Vecernji list'
'a'
Foto: 'Fotodesk /Vecernji list'
'a'
Foto: 'Fotodesk /Vecernji list'
'hvar'
Foto: 'Fotodesk /Vecernji list'
'korcula'
Foto: 'Fotodesk /Vecernji list'
'meneghetti'
Foto: 'Fotodesk /Vecernji list'
'hvar'
04.07.2011.
u 11:45
Najljepše i najskuplje vile od Istre do Dubrovnika unajmljene su unaprijed, bez obzira na velike najamnine
Pogledaj originalni članak

Decentno, minimalistički, na mirnim lokacijama i u duhu podneblja, ali luksuzno do posljednjeg detalja... Riječ je o luksuznim vilama za izbirljivu klijentelu velike platežne moći, koje su rasprodane i mjesecima prije sezone. Luksuz, sudeći prema ponudi, ali i interesu za takve građevine, ipak stanuje u Hrvatskoj.

Odmor na svili uz stabla maslina i mirisnu lavandu, privatnim bazenima, batlera i poslugu, a nepca se časte delicijama francuskih kuhara. Trend uređivanja luksuznih vila, točnije, uređivanja starih stancija, započeo je prije nekoliko godina u Istri, no danas se diljem Jadrana nudi čak dvadesetak tih kuća koje se iznajmljuju kao jedinice, a ne samo sobe ili apartmani u njima.

 Od posteljine do saune 

Svaka odiše luksuzom. Luksuzno je sve, od lokacije, koju prati visok stupanj diskrecije i sigurnosti, do vanjskih i unutrašnjih bazena, sauna, dizajnerskog namještaja, čak do kvalitete posteljine i ručnika, koji se zamjenjuju svaki dan. U nekima su, poput Vile Meneghetti, nekadašnje zapuštene stancije nadomak Bala, na raspolaganju vrhunski majstori francuske kuhinje. Upravo ondje, među vinogradima i maslinicima – kojih vlasnici proizvode vrhunsko vino i ulje – zagrebački odvjetnik Miroslav Plišo i njegov partner uredili prvu ekskluzivnu stanciju za 10 gostiju, u kojoj dan stoji od 1100 do 1600 eura.

Venecijanska vila Heraclea, u vlasništvu zagrebačkog poduzetnika, u povijesnoj jezgri Hvara, dvadesetak metara od rive, u baroknoj unutrašnjosti površine 450 četvornih metara, na tri etaže ima pet spavaćih soba s kupaonicama, veliki dnevni boravak s bibliotekom i kaminom, kuhinju i blagovaonicu. U prizemlju je wellness (sauna, jacuzzi, soba za masažu vanjski i unutarnji bazeni) te vinoteka. U vrtu se gosti opuštaju ispod stabala limuna i smokava te uz lavandu. Za 14.000 eura, kolika je cijena u sezoni, na raspolaganju je i posluga. 

U susjedstvu Marka Pola 

U srcu Korčule, odmah uz dom svjetskog putnika Marka Pola, nekadašnja je biskupska palača, a danas je luksuzna boutique-rezidencija, Palača Lešić Dimitri. Šest je tematskih rezidencija, od 50 do 200 kvadrata, a svaka predstavlja neku regiju kojom je prolazio Marko Polo Putom svile. Noćenje u njima stoji od 450 do 1440 eura, a najamnina za cijelu rezidenciju 5655 eura za noć.

Vila Heraclea / Hvar - Prvi red do mora, venecijanska palača obnovljena je u duhu vremena. Prodani su u jeku sezone, u srpnju i kolovozu, bez obzira na to što je najamnina 14.000 eura za tjedan 

Vila Šeherezada / Dubrovnik; pet de luxe apartmana, batler, saloni, jacuzzi, privatna plaža i obilje luksuza u orijentalnom ozračju za 7000 eura po danu rasprodano je u Vili Šeherezada.

Vila Agava / Dubrovnik; nedaleko stare gradske jezgre s pogledom od kojeg zastaje dah. Ima samo tri luksuzne spavaonice i sav popratni luksuz, te je stoga i omiljena destinacija oskarovaca u Dubrovniku, dan stoji od pet do 7000 eura.

Meneghetti / Bale - Istra; četiri spavaonice, vanjski i unutrašnji bazeni, sauna, “chef” šetnja kroz vinograde i maslinike za dobro jutro, ... 1600 eura dan  

Palača Dimitri Lešić / Korčula; Šest tematskih rezidencija, površine od 50 do 200 kvadrata, većinom je unaprijed prodano stranim gostima

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

US
U sridu
13:59 04.07.2011.

Koliko ja vidim nije to vidjelo luksuza,ljudi bi trebali izaci u svijet da vide sto je luksuz,jedan osrednji americki hotel je bolje uredjen, na zalost.

TO
Toni50
13:18 04.07.2011.

Hrvatska i vile su samo za pijevati hrvatima vilo velebita !! Naši 90% umirovljenika si nemože priuštiti ni hotelsku sobu sa klimom i da dodje iz unutrašnjosti na 3 dana i da se vrati autocestom doma u Zagreb sa svojom cijelom \"mjesečnom mirovinom\" ! Jedan dio bi i uspio skoro ali bi se morao vratiti jahajući na magarcu poprujeko doma jel za benzin nebi više bilo draga vilo !!!!

OB
-obrisani-
13:02 04.07.2011.

imam DUBOK ali PRAZAN DJEP---nist nisam uspio HAPNUT,ehehehehhehehe ima li jos nesto u HR za HAPNUT.....?