Zvuči fino

Ove nove pizze četvrtastog oblika napravljene su od sastojaka s Dolca

Foto: Toni Filipović
Ove nove pizze četvrtastog oblika napravljene su od sastojaka s Dolca
04.07.2019.
u 12:32
Iako smo navikli uzimati pizzu u obliku trokuta u gradu, od sada ćemo uživati u nešto drugačijem obliku i okusu u lokalu Pelati
Pogledaj originalni članak

Na glavnom zagrebačkom trgu otvorilo se novo mjesto za sve ljubitelje ove talijanske hrane, lokal imena Pelati. Pizza Scrochiarella, kako se naziva pizza četvrtastog oblika, podrijetlom je iz Rima, a posebna je zbog nekoliko stvari.

Foto: Toni Filipović

Ova vrsta pizze dolazi iz RIma, a hrvatskoj publici ju je predstavila glumica i voditeljica Doris Pinčić Rogoznica. 

Foto: Toni Filipović
Osim izgleda, ova pizza se razlikuje od ostalih i zbog izrade jer se koriste samo najkvalitetniji sastojci, specijalna brašna s minimalnim postotkom glutena kao što je integralno brašno od crne riže, a radi duge fermentacije tijesta koje traje čak od 48-72 sata, tijesto poprima savršen okus i teksturu. Tijesto za pizzu je također neobično jer 80 posto sastojaka čini voda koja je zaslužna za "zrak u tijestu" pa se ne osjeća težina u želucu nakon objeda.

Foto: Toni Filipović

Pizza se peče dva puta. Prvi puta se peče tijesto, a potom se dodaju sastojci te se peče ponovno. A ni sastojci nisu bilo kakvi jer dolaze s naše najpoznatije tržnice - Dolca. Neki od sastojaka koji se koriste su: Stracciatella di bufala, Mozzarella, Buffalo Mozzarella, mortadela, prosciutto, krema tartufata te panceta.

Foto: Toni Filipović
Ako želite isprobati nešto novo, adresa na koju se trebate zaputiti je Ilica 1. Dobar tek!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

PR
protin
16:25 04.07.2019.

Ko je vlasnik

Avatar IvanR
IvanR
13:57 04.07.2019.

Bio i ništa posebno. Preskupo mi je to.