PotRAGA

Osječanki iz podruma ukrali već peti bicikl u dvije godine

Foto: 'Marko Mrkonjic/PIXSELL'
Osječanki iz podruma ukrali već peti bicikl u dvije godine
03.03.2012.
u 09:05
Isti je dvokotač već jednom bio ukraden, ali je odmah i vraćen. Ovu krađu je prijavila policiji, ali odmah je pokrenula potragu i preko Facebooka
Pogledaj originalni članak

Nakon deset godina Eva Venus jučer je prvi put sjela u tramvaj. Ta 42-godišnja Osječanka, bez obzira na zimu i kišu, bicikl nije ispuštala iz ruku. Automobil nema niti ga planira kupovati. No, samo u posljednje dvije godine ukrali su joj pet dvokotača.

Poklon s autotržnice

Posljednja lopovska akcija dovela ju je do očaja. Iz podruma zgrade u Bosutskoj ulici u Osijeku prije dva tjedna nestao je njezin najveći ljubimac – unikatni bicikl žute boje s kotačima na kojima se nalaze plastične, originalne žbice, i crnim sjedalom s bijelim cvjetovima. Slučajni prolaznici za njega su joj na ulici često znali nuditi čak i 1000 eura! Umjesto toga, ona je sada spremna njegova nalaznika i novčano nagraditi.

– Bicikl je star 14 godina i vrijedi najmanje 5000 kuna, ali sam uz njega emotivno vezana. Kupljen je na tržnici rabljenih automobila u Osijeku iste godina kada sam rodila sina. Nema neko posebno ime niti marku, ali takav se model u to vrijeme morao uvoziti iz inozemstva. Prema jednoj verziji to je serijski rađen bicikl kako bi se poklonio kupcima skupljih automobila. Samo još jedan sličan njemu vidjela sam u Osijeku – govori Eva.

Njezin dvokotačni ljubimac, koji je do posljednje žbice renoviran prije dva mjeseca, već je jednom bio na meti lopova.

– S obzirom na specifičan izgleda, jedan je mladić na ulici uočio kako na njega sjeda lopov. Odmah je počeo vikati pa se kradljivac valjda uplašio i ostavio ga. Tako sam bicikl dobila natrag – nastavlja očajna vlasnica.

Policija zna za krađu

Ovaj put ne vjeruje da je njezin "ljubimac" ostao u Osijeku. Krađu je prijavila policiji, ali je istovremeno pokrenula i privatnu potragu na Facebooku.

– Trenutačno nemam ni jedan bicikl jer mi je onaj koji sam svakodnevno vozila prije mjesec dana izgorio u podmetnutom požaru pod susjedov motor. Sada ću vjerojatno kupiti neki rabljeni i vrlo jeftin, možda Poniku za gradsku vožnju – priznaje Eva, koja je imala i "bicikle s markom" poput Fujia, Peugeota, Pegasusa. U slobodno vrijeme često je odlazila na vožnje i više od 30 kilometara pa je zato voljela kvalitetne i udobne dvokotače.

GUVERNERKA ZGROZILA AMERIKU

'Bio je gadan i zao. Smrdio je i ganjao djecu. Jarac je poskočio i ispalila sam hitac'

Priznanje je objavila u svojoj knjizi „Nema povratka“ koja je mješavina autobiografije, političkih analiza napada na demokrate, kako bi lustrirala odlučnost da provodi teške odluke. Svoga psa Cricketa odvezla je do šljunčare i jednostavno ga upucala. "To nije bio ugodan posao, ali morao se obaviti", napisala je. Kad ju je već uhvatio trenutak iskrenosti, političarka na koju Trump ozbiljno računa, priznala je i da je usmrtila jarca kojeg je držala njezina obitelj

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 23

MA
Markoc
09:31 03.03.2012.

Ni ja nisam imao puno sreće sa biciklima. U zadnjih 10 tak mjeseci ostao sam bez 3 bicikla, cca 12 000-14 000 kuna. Sada vozim jedan stari od tate, toliko je jadan da se nadam da neću ostat i bez njega.

JK
ja-kan
09:32 03.03.2012.

Pa uvedite video nadzor u zgradu. Ako već postoje instalacije za kabelsku televiziju u zgradi s operaterom dogovorite priključenje jedne ili više kamera na ulaz u zgradu. Cijene web kamera kreću se od stotinjak kuna pa naviše. Najjeftinije rješenje jedna kamera i postavljanje je cca par stotina kuna što može ići i iz pričuve.Ali je tada problem što više nema privatnosti jer svi susjedi gledaju tko kod koga dolazi.

TR
trigger
10:28 03.03.2012.

protuprovalna drvena vrata ..