nisu pare ni ljubav

Osam vrlo čudnih stvari koje će nas usrećiti

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Osam vrlo čudnih stvari koje će nas usrećiti
22.04.2013.
u 09:15
Za sreću je potrebno tako malo - manje "skakanja" oko djece ili starenje čovjeka može učiniti jako sretnom osobom...
Pogledaj originalni članak

* Tužni filmovi. Suze na kraju filma rješit će vas nepetosti pa ćete se nakon toga osjećati sretno. Znanstvenici kažu da što je film teži i dramatičniji to ćete se bolje osjećati jer vas, između ostalog, priče junaka mogu natjerati da shvatite koliko ste vi zapravo sretni.

* Starenje. Što je čovjek stariji mozak mu manje intenzivno reagira na negativnosti. Jedno je istraživanje pokazalo da čak 42 posto ljudi iznad 50 godina osjeća sreću i optimizam zbog idućeg poglavlja u životu, a 60 posto kaže da se osjećaju i pet godina mlađe od njihove stvarne dobi.

* Lažni osmjeh. Da, čak i umjetno razvučen osmjeh smanjuje stres i čini nas sretnijima, zaključili su znanstvenici. U stresnim i neugodnim situacijama ispitanici koji su se smijali imali su manje otkucaja srca, što je znak da nisu bili pod (tolikim) stresom.

* Manje \"skakanja\" oko djece. Put u depresiju je stalna briga za djecu i cjelodnevno žrtvovanje. One majke koje ne izmišljaju stalno nove aktivnosti za djecu i pritom misle da se dovoljno i dostatno brinu, više su sretne u životu.

* Četvrtak. Preživite li prva tri dana u tjednu, na konju ste. Jedno britansko istraživanje pokazalo je da četvrtak donosi mnogo sreće, jer ga mnogi smatraju \"novim\" petkom.

* Čitanje novina. Iako se loše vijesti povezuju s većim stresom, čitanje svježih dnevnih vijesti u novinama ili na internetskim portalima može ljude učiniti sretnima. Mnogo više nego upijanje informacija iz televizijskih vijesti.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.