privijte se uz njega

Orgazam za pamćenje donijet će vam – lagani dodiri!

Foto: Arhiva Večernjeg lista
Orgazam za pamćenje donijet će vam – lagani dodiri!
16.10.2012.
u 14:14
Ženama je važna emotivna povezanost kako bi doživjele seksualno zadovoljstvo, a nju doživljavaju dodirima
Pogledaj originalni članak

Bez obzira na koji način postižete seksualnu uzbuđenost, partnerovi dodiri začinit će svaku akciju i osigurati vam da lakše dođete do vrhunca, pokazala je jedna američka studija. 

Adene Galinsky sa sveučilišta Chicago pokušala je shvatiti kakva je veza dodira sa seksualnim poteškoćama. U istraživanju su sudjelovale oko tri tisuće žena i muškaraca, a njime se pokušalo utvrditi zašto izostaje seksualno uzbuđenje, ali i orgazam.

Rezultati

Nemogućnost doživljavanja orgazma najčešće je zabilježena kod žena koje partneri nisu dodirivali kako bi one željele. Nedodirivanje je značilo i smanjenu seksualnu uzbuđenost.

A zašto je tome tako? Žene dodir povezuju s pojačanim iskazivanjem emocija pa im je ta "emotivna povezanost" vrlo važna za postizanje seksualnog zadovoljstva.

– Parovi koji se ne dodiruju zanemaruju cijeli aspekt veze koji je iznimno važan ženama – kaže Galinsky.

Često nepostizanje orgazma, piše u zaključku istraživanja, nije znak neke seksualne disfunkcije te bi se on mogao "potaknuti" maštovitijim igricama ili jednostavno većom (fizičkom) prisnošću. Na slatke poljupce i zagrljaje ne biste trebali zaboraviti ni izvan spavaće sobe...

 

 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.