PSIHOLOŠKA POMOĆ

Operna arija kod kuće može vam spasiti brak

Foto: arhiva VL
Operna arija kod kuće može vam spasiti brak
11.04.2012.
u 12:11
Za parove koji su se udaljili ili se često svađaju idealna je terapija operom
Pogledaj originalni članak

Ako ste usamljeni ili želite učvrstiti odnos s partnerom koji je već dulje vrijeme na klimavim nogama, samo okrenite broj Folkopere iz Stockholma i operni pjevač doći će direktno u vaš dnevni boravak i oraspoložiti vas. Opernu ariju, naravno odabrat će specijalno za vas, s obzirom na to kakvo vam je trenutačno stanje.

Opera u pomoć

\\\'Opera u pomoć\\\' ideja je britanskog umjetnika Joshue Sofaera koji kaže da ovo nije terapija glazbom. Tijekom dva tjedna trajanja projekta pjevači i pjevačice Folkopere odlazili su u polusatne besplatne posjete. Četiri pjevača – dva soprana, jedan mezosopran i bariton u intimnoj su atmosferi izvodili svjetske klasike.

– Ne nudimo terapiju bilo koje vrste. Mi jednostavno nudimo operu – rekao je Sofaer i dodao kako vjeruje da umjetnost može mijenjati ljudske živote tako da im dozvoli da se ponašaju na neki drugačiji način te verbaliziraju svoje osjećaje.

– Zvuk promijeni prostoriju i zadržava se u njoj i dulje od same pjesme.

Folkopera je operna kuća koja izvodi ponešto izmijenjene popularne melodije, a ovim je projektom samo postigla još veću popularnost.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.