Paragvaj na vrhu

Objavljena lista najsretnijih zemalja, evo koja je Hrvatska!

Foto: Thinkstock
sretna žena
Foto: Gallup
Karta zemalja po indeksu sreće
22.05.2014.
u 14:52
Među top 10 najsretnijih zemalja jedino Danska ne pripada Latinskoj Americi.
Pogledaj originalni članak

Paragvaj je najsretnija zemlja na svijetu, pokazalo je istraživanje agencije Gallup za 2013. godinu. Na vrhu ljestvice našli su se i Panama, Gvatemala, Nikaragva, Ekvador, Kostarika i Kolumbija. Među top 10 najsretnijih zemalja jedino Danska ne pripada Latinskoj Americi. Istraživanje je provedeno na 1.000 ispitanika u svakoj od 138 zemalja, a od ispitanika se tražilo da kažu jesu li prethodnog dana imali "pozitivne emocije".

Pod tim se podrazumijeva jesu li se smijali, uživali, je li ih se tretiralo s poštovanjem, jesu li bili odmorni ili su naučili ili radili nešto zanimljivo, piše The Huffington Post. I dok Paragvaj na prvom mjestu ima indeks sreće 87, Hrvatska je s indeksom 57 na 122. mjestu kojeg dijeli s Crnom Gorom. Srbija i BiH imaju nešto niži indeks (54) koji ih je smjestio na zajedničko 132. mjesto.

Na samom dnu ljestvice nalazi se Sirija. Rezultati istraživanja pokazali su da je samo 31 posto Sirijaca reklo da se osjećalo odmoreno, a toliko ih je reklo da su uživali.

Iz Gallupa ističu kako su ljudi većinom prijavljivali pozitivne emocije. Tako je najmanje sedam od 10 ispitanih reklo da su se prethodnog dana puno smijali, osjećali odmoreno i da su ih tretirali s poštovanjem, dok je nešto više od polovice reklo da su učili ili radili nešto zanimljivo.

>> Objavljena lista 'propalih' zemalja, što mislite gdje je Hrvatska?

Foto: Gallup

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar EU_afrodita
EU_afrodita
15:23 22.05.2014.

vidim da su i SAD na dobrom mjestu, dok istočna europa zaostaje za zapadom