Maximo Oro 2016

Novo vino iz Kutjevačkih podruma iz prve osvojilo Decanterovu broncu

Foto: Promo
Vinarija Kutjevo
Foto: Promo
Vinarija Kutjevo
Foto: Promo
Vinarija Kutjevo
06.06.2018.
u 13:29
Maximo Oro 2016, eksluzivna kupaža graševine i chardonnaya iz vinograda s položaja Vetovo, na svom prvom ocjenjivanju na najvećem svjetskom vinskom natjecanju Decanter World Wine osvojilo brončanu medalju
Pogledaj originalni članak

Nedugo nakon osvajanja tri brončane medalje i preporuke na International Wine Challangeu, stižu nova odličja za vinariju Kutjevo. Na najvećem svjetskom vinskom natjecanju Decanter World Wine Awards u Londonu koji je okupio 270 svjetskih vinskih stručnjaka kako bi ocijenili vina iz 61 zemlje, vinarija Kutjevo osvojila je dvije srebrne i dvije brončane medalje.

Foto: Promo
Vinarija Kutjevo
Srebro su osvojile Graševina de Gotho 2017. i Vrhunska graševina 2017., dok su broncu osvojile Graševina de Gotho 2016. te novo vino iz premium linije, Maximo Oro 2016. International Wine Challange bilo je prvo ocjenjivanje ovog vina na kojem je odmah dokazalo svoju vrhunsku kvalitetu i potencijal. Maximo Oro 2016. nastao je kao odgovor na zahtjeve tržišta za novim vinom koje će prvenstveno biti namijenjeno restoranima za idealno sljubljivanje s vrhunskim specijalitetima.

U pitanju je kupaža graševine, najzastupljenije vinske sorte bijelog grožđa u Hrvatskoj i chardonnaya, jedne od najpoznatijih vinskih sorti u svijetu. Grožđe za proizvodnju ovog ekskluzivnog vina potječe s položaja Vetovo, koji je jedan od najboljih vinogradarskih položaja kutjevačkog vinogorja.

Ovaj cuvée krasi žuta boja sa zelenkastim odsjajem, zaokružene sortne arome te diskretna mineralnost specifična za kutjevački terroir. Na miris se otvaraju primarne floralne note, dok punoća okusa otkriva delikatnu voćnost zrelih jabuka i kruške uz skladno i ugodno tijelo s osvježavajućim kiselinama. Vino će se proizvoditi u ograničenim količinama te će se moći pronaći isključivo u HoReCa kanalu.

Inače, kutjevačka vina odnjegovana u starom cistercitskom podrumu izgrađenom davne 1232. godine jedan su od simbola hrvatske vinske kulture. Kutjevački podrum, jedan je od najstarijih podruma u jugoistočnoj Europi krije legendu staru već tri stoljeća koja kaže da su carica Marija Terezija i barun Trenk tamo zajedno proveli punih tjedan dana, o čemu svjedoče recke na podrumskom zidu kojima su zabilježili svoju veliku ljubavnu želju.

Upravo ova legenda nadahnula je kreiranje premium linije vina Maximo koja predstavljaju vina za iznimno uživanje. Dizajn etikete vina iz  Maximo linije povezuje ovu staru legendu s proizvodima najmodernijih trendova u vinogradarstvu i vinarstvu. Maximo Bianco, Maximo Nero te pjenušac proizveden od sorte graševine, Maximo brut, već godinama osvajaju prestižne nagrade na brojnim svjetskim natjecanjima te novo vino Maximo Oro koji je osvojio brončanu na International Wine Challangeu.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr