Stvarno bizarno

Novi trend širi se TikTokom: Rašpom za nokte bruse zube kako bi ih malo 'uredili', stomatolozi zgroženi

Foto: TikTok
Novi trend širi se TikTokom: Rašpom za nokte bruse zube kako bi ih malo 'uredili', stomatolozi zgroženi
18.09.2020.
u 11:30
Mnogi su isprobali ovaj trend, a stomatolozi upozoravaju da nije niti najmanje zdravo za zube.
Pogledaj originalni članak

Na trenutno najpopularnijoj društvenoj mreži, TikTok, može se pronaći zaista korisnih savjeta i recepata, ali i mnoštvo bizarnih trendova. Ovih dana proširio se jedan beauty trik, a stomatolozi su zgroženi.

Videi u kojima ljudi rašpom za nokte bruse svoje zube kako bi ih malo 'korigirali' i 'uredili' nisu mogli proći nezamijećeno.

Iman Sayed, dentalna stručnjakinja redovito dijeli svakakve savjete na internetu, a nedavno je objavila video djevojke koja se koristi ovom metodom i nije mogla šutjeti.

Pogledajte video:

@millennial_rdh

Is filing your teeth safe? @acerendulicc ##dentist ##teeth ##filingdown ##duet

♬ original sound - Iman

"Zubi su načinjeni od nekoliko slojeva. Ako uništite caklinu rašpanjem, neće se moći ponovno sama napraviti. Zubi vam mogu postati ekstremno osjetljivi, a možete ih čak potpuno umrtviti. Mrtav zub zahtjeva puno tretiranja što nije nimalo ugodno, ali ni jeftino", poručila je i upozorila ljude da zaista prestanu ovo raditi, prenosi The Sun.

Sunny Sihra, stomatolog, istaknuo je i kako se cijela konstrukcija i izgled zuba mogu potpuno uništiti, a kada se to jednom dogodi - nema povratka.

Svaka korekcija zuba mora se odrađivati isključivo kod stručne osobe, napomenuli su.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.