Klinika za tumore

Nova nada za malene onkološke bolesnike

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
dječja onkologija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
dječja onkologija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
dječja onkologija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
dječja onkologija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
dječja onkologija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
dječja onkologija
20.05.2015.
u 14:24
Novi prostor Zavoda za hematologiju i onkologiju prostire se na gotovo 1200 četvornih metara i ima tridesetak bolesničkih postelja
Pogledaj originalni članak

Klinika za tumore KBC-a Sestre milosrdnice otvorila je vrata Zavoda za dječju onkologiju i hematoonkologiju. U ovom novom, suvremeno opremljenom prostoru će se od 1. lipnja na 1200 četvornih metara liječiti djeca s malignim bolestima koja su dosad boravila u neadekvatnom prostoru u Klaićevoj bolnici. Na starom odjelu djeca su bila smještena u premalim sobama, a roditelji nisu mogli boraviti uz njih kada im je bilo najteže.

"Ministarstvo zdravlja je u svoje prioritete za 2015. godinu uvrstilo rješavanje problema Zavoda za hematologiju i onkologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb“, izjavio je ministar zdravlja Siniša Varga te dodao kako je radostan što su Vlada i Ministarstvo zdravlja u rekordnom roku pronašli i adaptirali značajno veći prostor, koji je sada prilagođen potrebama malih pacijenata i njihovih roditelja, stoji na stranici Ministarstva zdravlja.

Novi prostor Zavoda za hematologiju i onkologiju prostire se na gotovo 1200 četvornih metara i ima tridesetak bolesničkih postelja. Nalazi se na trećem katu Klinike za tumore KBC-a Sestre milosrdnice, a u njegovo uređenje i opremanje uloženo je oko tri milijuna kuna proračunskih sredstava. Osim uređenja prostora nabavljen je i novi namještaj te suvremena medicinska oprema i uređaji.

Ministarstvo zdravlja osiguralo je zapošljavanje 19 novih liječnika i medicinskih sestara, zdravstvenih radnika odgovarajućih stručnosti, koji će djeci pružiti vrhunsku zdravstvenu zaštitu i skrb.

Kroz Kliniku za dječje bolesti godišnje prođe oko 230 tisuća malih pacijenata, a na staroj lokaciji u Klaićevoj ulici godinama nije imala primjeren prostor za liječenje i boravak djece oboljele od najtežih bolesti.

Valja napomenuti da je i ovo privremena lokacija i da Ministarstvo zdravlja ubrzano radi na pronalaženju nove lokacije i pripremi projekta izgradnje nove zgrade Klinike za dječje bolesti.

>> Za nas roditelje nova je onkologija kao iz novog stoljeća

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.