NORVEŠKA

Norveška "propovjedaonica" iznad fjorda

Foto: Ritchyblack, Wikipedia
preikestolen, norveška
Foto: Marion-Granel/pixelio.de
preikestolen
Foto: Paul-Marx/pixelio.de
Preikestolen
21.03.2010.
u 10:24
Neobičnu ljepotu fjrodova teško je opisati jer osim što se priroda poigrala bojama i neobičnim pejzažima, potraga za najljepšim pogledom odvest će vas na visinu od 604 metra!
Pogledaj originalni članak

Iako dužina od 40 kilometara i nije neka posebnost kad su fjordovi u pitanju, ono što je impresivno kod Lysefjorda u blizini Stavangera u Norveškoj neobična su panoramska mjesta neukroćena šarma, koja će u vama pobuditi navalu adrenalina.

Glavna atrakcija fjorda je Preikestolen ili “Propovjedaonica”, odnosno stijena koja je zbog svog mistična i neobična izgleda dobila ovo ime. Stijena se nalazi 604 metra iznad samog fjorda, a da biste došli do ravne platforme morate pješačiti otprilike dva sata.

Uz Propovjedaonicu, druga atrakcija fjorda je ukliještena stijena Kneragbolten, s koje se također pruža nevjerojatna panorama na fjord.

Ako ne patite od vrtoglavice, ne propustite ovjekovječiti trenutak!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.