konkurencija

Neka vaša plaća ostane tajna, ne otkrivajte je kolegama

Foto: Photos
Neka vaša plaća ostane tajna, ne otkrivajte je kolegama
30.05.2010.
u 10:01
Ako ustanovite da kolega zarađuje više od vas, to će negativno utjecati na vaše raspoloženje, ali i odnos s kolegom
Pogledaj originalni članak

Koliko god bili dobri s kolegama u uredu, nije pametno reći im koliko zarađujete. Naime, to bi kao posljedicu moglo imati depresiju, očajavanje, te nezadovoljstvo radnim mjestom općenito. Pokazali su to rezultati studije provedene u pariškoj School of Economics.

Prema rezultatima radnici koji uspoređuju svoje plaće s drugima često su manje sretni nego oni koji su previše sramežljivi da bi postavili to pitanje.
- Čovjek jest društveno biće, ali neprestano gledanje preko ramena čini svijet manje sretnim i nejednakim mjestom - kaže profesor Andrew Clark, jedan od autora studije.

Osim toga, u izvještaju piše da bilo kakve usporedbe čine ljude nesretnima, ali neke ih čine više nesretnima nego druge. Dakle, ako upitate kolegu koliko zarađuje i zaključite da zarađuje više od vas, to će zasigurno negativno utjecati na vaše raspoloženja, ali i odnos s tim kolegom. Rezultati su, pak, pokazali da ćete biti još nesretniji ako je u pitanju vaš rođak ili blizak prijatelj. Dakle, neka plaća bude zabranjena tema.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

DU
Deleted user
13:29 30.05.2010.

koja plaća kad ju i ne dobijem tako da kolega i ja nemamo ni za pivu a kamoli za ljubomoru

OR
ordinaryhandsome
13:33 30.05.2010.

GEGAN hahahahahahhaa :)))))

DU
Deleted user
13:57 30.05.2010.

jbga govorim istinu