Jeans za svakoga

Naučite jezik jeansa i napokon kupite savršene traperice

Naučite jezik jeansa i napokon kupite savršene traperice
06.04.2010.
u 12:03
Vodeći proizvođači jeansa poput Diesela i Replaya odlučili su privući nove kupce inteligentnim kampanjama koje bude ekološku svijest ili pomažu u odabiru savršeno prianjajućeg jeansa.
Pogledaj originalni članak

Svaka šopingoholičarka zna da su najbolje traperice one s dva posto elastina, one koje nemaju našivene džepove na stražnjici i da najbolje stoji one koji slijede liniju nogu. Vodeći proizvođači jeansa poput Diesela i Replaya odlučili su svojim kupcima pomoći novim izborima. Replay tako nudi ekološki proizveden jeans - traperice su napravljene s puno manje vode, a u Dieselu nude traperice individualizirane prema potrebama korisnika. Nove kampanje polučile su velik uspjeh, a kupcima je drago da brendovi kojima su vjerni smišljaju nove strategije kako bi osvježili svoju ponudu. U Dieselu su se čak toliko potrudili da su izdali i rječnik najčešćih pojmova vezanih uz jeans - kako bi svatko znao zatražiti ono što mu treba.

Atari - japanski termin koji opisuje selektivne sjene na rubovima i naborima, kao što su šavovi uz džepove

Desizing - ispiranje enzimima za mekšanje trapera

Hand - osjećaj dodira na tkanini. “Hand” može biti mekan, krut, gladak, hladan, topao, grub, sapunast...

Indigo - boja koja se koristi za traper, izvorno dobivena iz biljke indigofera tinctoria

Rope dying - najbolja metoda bojenja indigo-bojom. Vlakna tkanine pletu se u konop koji se umače u kupku indigo boje i zatim izlaže na zrak. Taj postupak ponavlja se više puta.

Sanforized - psotupak kojim se ograničava skupljanje trapera na postotak manji od 1% . Traper koji nije podvrgnut ovom postupku može se skupiti od 7 do 10%.

Sulphur bottom - aplikacija sumporne boje prije nanošenja indigo-boje. Stvara sivkasti ili žućkasti “vintage” efekt.

Warp - vertikalni konac.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.