Inspirirajte se uz Moje zdravlje

Otkrivamo recepte koji pomažu u prevenciji prehlade

Foto: VL
Otkrivamo recepte koji pomažu u prevenciji prehlade
24.09.2015.
u 13:00
Pogledaj originalni članak

Ne propustite novi broj magazina Moje zdravlje na čak 100 stranica. Naslovnica na kojoj lijepa mama Anja Alavanja Romac doji svog tromjesečnog sinčića Ivora će vas posebno raznježiti. Obilježite s nama Hrvatski tjedan dojenja i podržite kampanju Dojenje je zakon tijekom koje će se u Zagrebu održavati brojne zanimljive aktivnosti.

Kako nam se lagano približava jesen, a s njome i kiše te tmurno vrijeme, otkrivamo vam kako pobijediti meteoropatiju i uživati u svim godišnjim dobima. Upoznajte i jesen na tranjuru – predstavljamo vam namirnice koje nisu skupe, a svakako se moraju naći na vašem tanjuru. Pobrinite se za sebe i najbliže i naučite pripremati ukusne juhe koje pomažu u prevenciji prehlade.

Otkrijte i zašto je grožđe idealno za njegu kože te kako kofein pomaže u buđenju ljepote. Tu je inspirativna priča modela Chantelle Brown Young koja je unatoč tome što boluje od vitiliga zvijezda modnih pista.

Saznajte sve o zdravlju srca u žena te zašto češće od muškaraca umiru od kardiovaskularnih bolesti. Donosimo i 25 priručnika iz područja zdravlja, ljepote, prehrane i selfhelpa domaćih autora, a koje bi trebala imati svaka kućna biblioteka. Pročitajte sve o kontracepciji, koju koristiti, kada i zašto. U intervjuu s prof. dr. sc. Aleksandrom Štulhoferom otkrivamo vam sve o gubitku seksualne želje u žena, kako si pomoći, gdje su uzroci...

Ako ste jedni od onih koji za svaku boljku uzimaju tablete, razmislite još jednom. Donosimo sve o međusobnom utjecaju hrane i lijekova. Farmaceutska industrija koja je svojim rastom obilježila prošlo stoljeće, ali i početak trećeg milenija iznjedrila je tisuće vrsta lijekova koji sadrže specifične supstance. I ako se neka od tih supstanci karakterističnih za određeni lijek “sudari” s nekim sastojkom pojedine namirnice, terapijski učinak lijeka na organizam može biti loš, katkad i poguban, a može i izostati. Što učiniti kad “sudar” supstanci u medikamentima i “umjetnih” namirnica postane opasan za zdravlje ili smanji učinak lijeka? Prim. dr. sc. Ante Barbir savjetuje da farmaceutska industrija uz uputu o lijeku da i uputu o hrani koja se ne smije uza nj uzimati!

Sve o nepoželjnim kombinacijama lijekova i hrane čitajte u novom broju magazina Moje zdravlje za samo 14 kuna na svim kioscima.

Foto: VL

Pogledajte na vecernji.hr