Vrlo jednostavno

Napravite prirodno sredstvo za čišćenje podova: Sve sastojke imate doma

Foto: shutterstock
Napravite prirodno sredstvo za čišćenje podova: Sve sastojke imate doma
22.03.2020.
u 07:00
Prirodna sredstva za čišćenje bolji su za vaše zdravlje, a i za Zemlju. Evo kako ih napraviti.
Pogledaj originalni članak

Čišćenje podova je izuzetno važno, pogotovo ako imate malu djecu, stoga je važno i da ne koristite jake kemijske preparate koji su štetni za djecu i ljubimce. Rađenje vlastitog sredstva za čišćenje podova je brzo, jeftino te dobro za Zemlju i za vašu obitelj.  Donosimo vam nekoliko načina kako napraviti prirodna sredstva za pranje podova, prenosi bhg.com.

Pogledajte hit recept Zagrepčanke za kruh koji svakome uspije:

Ocat je tekućina koja je odlična za pranje i čišćenje raznih površina, a nalazi se u gotovo svakom kućanstvu. Kako biste napravili svoje sredstvo za pranje podova pomiješajte oko tri litre destilirane vode i 200 mililitara octa.

Sapun, tekući ili u kamenu, napravljen od maslinovog ulja odličan je za čišćenje. Da napravite ovo sredstvo, pomiješajte jednu žličicu sapuna, tri litre vode i nekoliko kapi esencijalnog ulja za miris. Možete sredstvo napraviti i mješavinom 200 mililitara vode i 200 mililitara octa te jednom žličicom biljnog ulja. Ono je odlično za skidanje i najtvrdokornijih mrlja.

Za još jedno sredstvo za pranje podova potrebni su vam tri litre vode, dvije žlice octa, jedna žličica tekućeg deterdženta za suđe te dvije žlice takozvane ‘sode za pranje’. Sodu za pranje možete dobiti zagrijavanjem sode bikarbone, ali budite oprezni. Nakon što dobijete tu sodu, izmiješajte sve sastojke i vaše sredstvo je gotovo.

Pogledajte koliko muškaraca u Hrvatskoj svakodnevno obavlja kućanske poslove:

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.