legendarne tenisice

Najlaganiji model Air Force tenisica novi je modni hit

Foto: PR FOTO
Nike Air Force 1
Foto: PR FOTO
Nike Air Force 1
Foto: PR FOTO
Nike Air Force 1
04.02.2016.
u 14:32
Osim inzistiranja na lakoći i fleksibilnosti, dizajneri su inzistirali i na zadržavanju svih ključnih obilježja koja čine Air Force 1 legendom.
Pogledaj originalni članak

Air Force 1 tenisice prvotno su se proslavile u košarci, a vrlo brzo i kao legendarni model hip hop kulture. Nakon 34 godine i 2000 varijacija model je zadržao prepoznatljiv oblik te postigao status ikone. Najnoviji model je najlaganija verzija tenisice Air Force 1 koja interpretira viziju ovog Nikeovog klasika.

Prozračne i lagane

Imajući na umu zadržavanje prepoznatljivosti Nikeovi dizajneri su prihvatili još jedan izazov te spojili originalan izgled i lagani, prozračni Flyknit materijal. Korištenjem Flyknit tehnologije omogućeno je precizno konstruiranje svakog dijela kako bi se istovremeno omogućila maksimalna udobnost i minimalna težina. Rezultat je model Air Force 1 koji je upola laganiji od onog iz 1982.  

Osim inzistiranja na lakoći i fleksibilnosti, dizajneri su inzistirali i na zadržavanju svih ključnih obilježja koja čine Air Force 1 legendom. Tako je potplat s koncentriranim kružnicama ostao isti kao onaj na prvom modelu, a „zarezi“ s bočne strane koji su inače bili izdignuti sada su utisnuti, baš kao i naziv Air. Svi ti naizgled mali detalji  pridonijeli su smanjenju težine tenisice. Swoosh logo zadržao se na bočnoj poziciji, a sada je prvi put apliciran u kožnoj verziji.

Tijekom više o tri desetljeća slavni model tenisica zauzeo je značajno mjesto u košarci, hip hop kulturi, ali i u visokoj modi. Suradnja sa slavnim dizajnerom Ricardom Tiscijem samo je potvrdila legendarni status Air Force tenisica, a sa svakim novim modelom Air Force tenisice zauzimaju značajno mjesto u svakodnevnim sportskim i modnim kombinacijama. 

>>Crno-bijelo prkosi proljeću, na police je stigla nepogrešiva kombinacija boja

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.