CARSTVO MIRISA

Najbolji miris ne ovisi o cijeni

29.04.2009.
u 18:37
Pogledaj originalni članak

Polako, polako, polako... i evo ga! On miriši, svaka njegova majušna kapljica miriši! – zanosno je preksinoć bogatim zagrebačkim damama i novinarima govorila Victoria Christian, nakon što je kapljice skupocjenog parfema njezina oca Clivea Christiana raspršila u zrak i golemom ga lepezom tjerala do naših nosnica.

Dvostruki kralj luksuza
Ta kazališna gesta gošće zagrebačkog Instituta Parfumeur Flores nije bila iznenađenje, jer je neodoljiva Victoria dramska umjetnica koja se posvetila ulozi glasnogovornice parfemske kuće s doista najjačim pedigreom na svijetu. Ugledni britanski dizajner interijera Clive Christian prije deset je, naime, godina oživio Kraljevsku parfumeriju koja je ukazom kraljice Viktorije 1872. dobila pravo nazvati se parfumerijom Krune i k tome oblikovati repliku kraljičine krune kao čep raskošnim bočicama!

Clivea Christiana ne bi nazivali kraljem luksuza da se i u parfemskom poslu nije ponašao perfekcionistički. Nastavio je, dakako, koristiti repliku kraljevske krune na bočicama. Lansirao je tri mirisa, koji nose isti naziv u muškom i ženskom izdanju. Najskuplja izdanja tih parfema ukrašena su dijamantom.

Blago za 4.000 eura
Da nije morao brinuti hoće li imati kupaca dokazuje i odluka gospođe Biserke Petrović da preksinoć u Floresu kupi dragocjeni No. 1, parfem u kristalnoj bočici s briljantom na zlatnom prstenu na vratu bočice smještene u kutiji od ebanovine, na svilenoj “postelji” i svilenom rupčiću koji je kreirao sam kralj luksuza! Cijena mu je bila 29.285 kuna.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr