KONOBA MASLINA

Na žrnovske makarune u junećem šugu dolaze predsjednici, premijeri, pjevači...

Foto: Frane Šarić
Foto: Frane Šarić
Foto: Frane Šarić
Foto: Frane Šarić
09.08.2019.
u 13:48
Slasni zalogaji domaćih makaruna u junećem šugu, pogačice, litra mineralne, smokva u čokoladi i liker. Sve to za 105 kuna. I to objašnjava zašto Maslina radi cijelu godinu.
Pogledaj originalni članak

Između dvije ploče, za mjesta Lumbardu i Korčulu, jest Maslina. To je ime konobe, odabrano smisleno, jer baš ispod stabla maslina ova je konoba nikla prije punih devetnaest godina. E tamo između Lumbarde i Korčule, na lumbarajskoj cesti, probali smo specijalitet koji je svoje ime dobio po trećem mjestu na otoku Korčuli – Žrnovu, poznate žrnovske makarune.

U rodnom mjestu velikog hrvatskog pjesnika Petra Šegedina ovaj specijalitet kuhaju od davnina, a od otvaranja svoje konobe Maslina nudi ga Marko Duhović.

– Majka je otvorila konobu prije 19 godina, a ja sam je preuzeo. Valjda dobro radim kada mi dolaze i predsjednici, premijeri, pjevači...

Marko nudi pravu domaću spizu, a mi smo izabrali probati je kada smo čuli da njegova konoba radi cijelu godinu. Slasni zalogaji domaćih makaruna u junećem šugu, pogačice, litra mineralne, smokva u čokoladi i liker. Sve to za 105 kuna. I to objašnjava zašto Maslina radi cijelu godinu.

Foto: Frane Šarić

– Čujte, gospon, mi smo došli po preporuci – čujem Zagrepčane, a Marko klima glavom. I stranaca i domaćih ima puno i vraćaju se po još ribe sa žara, mesa, makaruna...

– Kažeš novinar? Meni je bitnije da se vratiš nego da pišeš – kaže mi Marko.

Pisali smo, a i vratit ćemo se...

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.